قلب در محاصره سکته های ساکت

 فدراسیون جهانی قلب، شعار امسال روز جهانی این بیماری را " همه با هم برای قلب" انتخاب کرده است تا مانند هر سال توجه مردم را به سلامتی مهم‌ترین عضله بدن جلب کند. "سکته ساکت" مربوط به مواردی است که بیمار از بیماری خود اطلاع ندارد.

دکتر مسعود قاسمی با بیان اینکه نداشتن نشانه بیماری قلبی، دلیل بر سلامت قلب نیست، اظهار کرد: عادت داریم علائم بیماری‌ها را به مسائل ضعیف و کم اهمیت نسبت دهیم، به آنها توجه نکنیم یا نشانه‌ها را نفی کنیم.در سکته‌های ساکت گروهی از بیماران که بخش زیادی از آنها را سالمندان تشکیل می‌دهند و کسانی که دیابت دارند، ممکن است با وجود تنگی رگ‌های قلب، متوجه علائم بیماری‌های یا احساس ناراحتی در قفسه سینه خود نشوند؛  در حالی که بیماری در رگ‌های آنها در حال پیشرفت است .

این متخصص اضافه کرد : در گروه‌های در معرض خطر مانند مردان بالای ۴۰ سال که سابقه بیماری خانوادگی دارند و کسانی که زمینه چاقی، فشار خون، چربی بالا و مصرف سیگار دارند، ضمن حذف عوامل خطر، بهتر است مراقبت‌های دوره‌ای باشد تا  خطر بیماری قلبی به حداقل برسد.

 مردان بالاتر از ۳۰ سال

وی ابتلا به بیماری‌های قلبی را در میان مردان بعد از ۳۰ سال شایع‌تر دانست و گفت: آمار ابتلا در زنان و مردان بعد از آغاز دوره یائسگی زنان، مساوی می شود. اما در مجموع هرچه سن بروز بیماری پایین‌تر باشد، خطر آن بیشتر خواهد بود.

دکتر قاسمی با تاکید بر تغییر سبک زندگی  گفت: کسانی که حادثه قلبی را گذرانده‌اند برای جلوگیری از تکرار آن یا کاهش اثرات ناشی از حادثه اول، باید روش زندگی خود را اصلاح کنند و داروهای خود را به صورت صحیح مصرف کنند تا از تکرار دوباره حادثه قلبی جلوگیری شود.

لازم به ذکر است در تمام دنیا بالاترین علت مرگ و میر بیماری‌های قلبی و عروقی است. در میان مهم‌ترین عوامل منجر به مرگ در دنیا مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی، سرطان‌ها، تصادفات و بیماری‌های عفونی، بیماری‌های قلبی و عروقی هنوز هم رکورددار هستند. در حال حاضر ۳۵ درصد علل مرگ و میر در دنیا مربوط به این بیماری‌ها است، اگر سکته‌های مغزی و بیماری‌های عروقی را نیز به این عوامل اضافه کنیم، آمار مرگ و میر مربوط به این بیماری‌ها به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 310139 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟