راهکارهای مبارزه با هرزنامه‌ها

سرگرد کیانی با اشاره به اینکه موضوعات این گونه پیام ها به دو دسته اخلاقی و غیر اخلاقی تقسیم می شوند، اظهار کرد: اخلاقی آن دسته از پیام هایی هستند که ارسال کننده پیام مشخص و جزئیات پیام در HEADER کاملاٌ مشخص و بدون مشکل می باشد. پیام های غیر اخلاقی نیز به پیام هایی گفته می شود که ارسال کننده نا مشخص بوده و از طریق جزئیات در HEADER رد گیری آنها کمی با مشکل مواجه خواهد شد.
وی در خصوص نحوه ارسال هرز نامه ها گفت: برای ارسال هرزنامه ها معمولاً از ربات های هوشمند استفاده می شود. این روبات ها بعد از بدست آوردن بانک اطلاعاتی شامل پست های الکترونیک کاربران به صورت انبوه پیام های خود را برای کلیه کاربران ارسال می کنند.

سرگرد کیانی افزود: یکی از روش های بدست آوردن ایمیل های کاربران، جستجوی سایت های مختلف و جمع آوری آدرس پست الکترونیک هموطنان که برای تماس های ضروری بر روی سایت و وبلاگ خود گذاشته اند می باشد.

این کارشناس پلیس فتا ادامه داد: در روشی دیگر ارسال کنندگان هرز نامه ها، آدرس های پست الکترونیک هموطنان را خریداری کرده و ارسال نامه های الکترونیکی را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه برخی از سایت ها هستند که در فرم های ثبت نام خود آدرس پست الکترونیک هموطنان را برای تکمیل مراحل ثبت نام دریافت می کنندآ افزود: این سایتها آرشیو بزرگ از آدرس های پست الکترونیک اعضاء خود را به فروش می رسانند. برای همین موضوع است که در صندوق دریافتی خود گاهاً ایمیل هایی را مشاهده می کنید که اصلاً ارسال کننده آن را نمی شناسید.

سرگرد کیانی در خصوص تهدیدات هرز نامه ها گفت: برخی از هرزنامه ها دارای فایل هایی پیوست می باشند که آلوده به بدافزار می باشند و به محض دانلود توسط کاربر سیستم قربانی را آلوده کرده و اهداف تخریبی خود را انجام می دهد.

وی یکی از راه های متوقف کردن دریافت هرزنامه ها را استفاده از قابلیت فیلتر سازی ایمیل دانست و افزود: در این باره برخی نرم افزارها طراحی شده اند که بر ایمیل های دریافتی نظارت داشته و ایمیل هایی که مشکوک به هرزنامه باشند را شناسایی و آنها را حذف می کند. البته برخی از سرویس دهنده های ایمیل مثل یاهو و جیمیل در تنظیمات خود قابلیت فیلتر سازی ایمیل ها را دارند و این گونه پیام های را در پوشه spam ذخیره می کنند.

سرگرد کیانی ادامه داد: از دیگر روش های جلوگیری از ارسال ایمیل های تبلیغاتی می تواند استفاده از ایمیل های یک بار مصرف یا ایمیل های یک روزه باشد.

وی در توضیح ایمیل های یک بار مصرف یا ایمیل های یک روزه، گفت: ایمیل هایی هستند که برای جلوگیری از دریافت پیام های تبلیغاتی راه اندازی شدند. کاربران عزیز می توانند از این ایمیل ها برای ثبت نام استفاده کرده و به نوعی از ورود ایمیل های تبلیغاتی به صندوق ورودی خود جلوگیری کنند.

این کارشناس پلیس فتا در توصیه به کاربران افزود: کاربران همچنین می توانند برای ثبت نام در سایت ها از ایمیل دوم خود استفاده کرده و امنیت اطلاعات موجود در ایمیل خود را تضمین نمایند.

وی در پایان با اشاره به آدرس سایت و ایمیل پلیس فتا آن را دریچه ارتباطی با شهروندان خواند و افزود: پلیس فتا از هموطنان درخواست می‌کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش مردمی گزارش نمایند.

کدخبر: 208 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟