سرقت های ماهرانه با کاغذ پاره های کارت  بانک ها

با ادعاهای نماینده ی حقوقی یکی از بانک های خصوصی به دادسرای ناحیه 16 تهران که نشان از سرقت های عجیب از حساب مشتریانشان می داد، بازپرس شعبه چهارم به تیمی از پایگاه هفتم پلیس آگاهی دستور داد تا به بررسی های تخصصی دست بزنند.

در این مرحله،نماینده حقوقی بانک به افسر تحقیق گفت: "گروهی از طریق دسترسی به رمز ورود به حساب های عابربانکی تعدادی از مشتریان این بانک اقدام به برداشت یا انتقال پول از حساب های انان کرده اند".

کارآگاهان بلافاصله با شناسایی تعدادی از مشتریان بانک ها که پول از حساب آنها به سرقت رفته است به تحقیق پرداخته و اطلاع یافتند که همگی آنها در طول چند ماه گذشته و به تازگی نسبت به افتتاح حساب و دریافت کارت های عابربانک خود اقدام کرده اند .

در شرایطی که در پی اظهارات تعدادی از این مالباخته ها مبنی بر سرقت کارت های عابر بانک ها از خودروهایشان تصور اولیه بر آن بود که برداشت پول از حساب ها با استفاده از رمز موجود روی کارت های عابر بانک سرقتی صورت گرفته بود، اما در ادامه تحقیقات از سایر مالباختگان مشخص کرد که برداشت پول از بیشتر حساب ها در شرایطی بوده که از صاحبان حساب ها هیچگونه سرقتی انجام نشده و بعضا این برداشت حساب ها از طریق تلفنی یا اینترنتی صورت گرفته است .

کارآگاهان در شاخه اصلی تجسس ها با همکاری کارشناسان بانک اقدام به بررسی دقیق تراکنش مالی حساب های مالباختگان پرداخته و فاش کردند که از همه حساب ها، پول به حساب افرادی دیگر واریز و سرانجام در کمتر چند ساعت نیز برداشت شده است ؛ با شناسایی محل برداشت نهایی پول در برخی از طلافروشی ها و صرافی های شهر تهران، کارآگاهان به این مراکز تجاری و مالی رفته ودر بررسی تصاویر بدست آمده از دوربین های مداربسته موفق به شناسایی مردی 35 ساله شدند که اقدام به خرید سکه و ارز کرده بود .

همین چهره کافی بود تا کارآگاهان موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقه دار با بیش از 12 بار دستگیری و زندان به اتهام های کلاهبرداری، موادمخدر و محکومیت های مالی شدند و محمد که سال گذشته، پس از پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شده بود، باز تحت تعقیب قرار گرفته شد تا اینکه روز 23 دیماه این تبهکار در مخفیگاهش در شهرک مشیریه به دام افتاد و در بازرسی از مخفیگاه وی، آنچه توجه کارآگاهان را به خود جلب کرد، لاشه های بدست آمده از پاکت های بانکی مخصوص زمان صدور کارت عابربانک متعلق به مالباختگان بود؟! که بلافاصله تحقیقات در خصوص علت جمع آوری پاکت های بانکی مخصوص صدور کارت های عابربانک در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت .

محمدکه چاره ای جز اعتراف نمی دید، ابتدا همدست خود بنام "حمید 30 ساله را لو داد وبه کارآگاهان گفت: "شب ها بهمراه حمید به شعبات بانکی مراجعه و نسبت به جمع آوری پاکت های بانکی که در زمان صدورت کارت های عابربانک ، در قسمت داخلی پاکت ها رمز اول و دوم حساب ها درج می شود اقدام می کردیم. پس از جمع آوری پاکت ها، اقدام به بررسی حساب ها از طریق رمز های اول و دوم می کردیم؛ اگر افراد نسبت به تغییر دادن رمزها اقدام کرده بودند که امکان دسترسی به حساب ها برای ما وجود نداشت، اما اگر رمزها تغییر نکرده بود، بلافاصله از طریق تلفن یا اینترنت نسبت به برداشت پول از حساب ها و واریز پول به حسابی جعلی که با مدارک سرقتی افتتاح کرده بودیم اقدام و بعد در کمتر از چند ساعت نیز نسبت به تبدیل پول به طلا و ارز اقدام می کردیم ".

محمد در خصوص ماموریت "حمید" در این چرخه ی برداشت غیرمجاز از حساب مشتریان بانکی نیز به کارآگاهان گفت: "وظیفه حمید بررسی حساب ها با استفاده از رمزهای بدست آمده از داخل پاکت ها و انتقال پول ها از طریق خدمات تلفنی و یا اینترنتی بانک ها به حساب های جعلی بود؛ پس از انتقال پول بلافاصله قبل از مسدود شدن حساب های جعلی، من به صرافی و طلافروشی ها مراجعه و نسبت به برداشت پول از حساب ها اقدام می کردم ".

با شناسایی دومین عضو باند، "حمید " نیز در داخل مخفیگاهش در منطقه افسریه دستگیر و جرم خود را به گردن گرفت.

توصیه پلیس

سرهنگ شمس الدین میرزکی رییس پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران در ادامه عنوان داشت: "خوشبختانه تعدادی از بانک های کشور با افزایش ضریب ایمنی کارت های صادر شده بگونه ای نسبت به صدور کارت های عابربانک اقدام می نمایند که مشتریان بانک ها مجبور به تغییر رمزهای خود می باشند ( صدور رمزهای یکبار مصرف از سوی برخی از بانک ها ) ضمن اینکه به شهروندان تأکید می شود که اولا پس از دریافت کارت های عابربانک صرفا به قرار دادن رسیدها در داخل سطل های زباله پیش بینی شده در اطراف دستگاهای خودپرداز بسنده نکرده و حتما پیش از آن نسبت به معدوم نمودن کامل آنها اقدام کنند ؛ ثانیا بلافاصله پس از دریافت کارت عابربانک و در کمترین زمان ممکن نسبت به تغییر رمز اول و حتی رمز دوم حساب های خود و محرمانه نگهداشتن این رمزها در نزد خود اقدام کنند "

کدخبر: 11242 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟