افزایش مشارکت زنان در عرصه‌های اجتماعی

شهیندخت مولاوردی در مراسم معارفه خود به عنوان دستیار رئیس جمهور در حقوق شهروندی با اشاره به عملکرد معاونت امور زنان و خانواده در چهار سال گذشته افزود: ارتقای سطح مشارکت زنان در عرصه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی در نتیجه مجموعه اقدامات دولت یازدهم در حوزه زنان و خانواده محقق شد.

مولاوردی با بیان اینکه زنان در ۴۰ سال گذشته سهم خود را در دانشگاه ها محقق کرده اند، گفت: زنان و دختران ما امروز به دنبال به دست آوردن سهم خود در بازار Store کار هستند.

وی خاطرنشان کرد: باید توانایی زنان را در چارچوب قانون Law به رسمیت بشناسیم، این مساله امروز نه یک انتخاب بلکه الزام و اجبار است.

دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی با انتقاد از عملکرد دولت های نهم و دهم در حوزه های اجتماعی خاطرنشان کرد: این دولت نماینده توسعه نامتوازن بود و مشکلات زیادی را در عرصه های مختلف برای کشور سبب شد بنابراین دولت یازدهم با اولویت بندی اقتصاد و توجه به حوزه بین الملل کار خود را آغاز کرد و در ادامه برای حل دیگر مشکلات قدم برداشت. پیش از آن ما شاهد مذاکره برای مذاکره بودیم که نتیجه آن گسترش فقر و آسیب های اجتماعی بود که وضعیت زنان هم از این قاعده مستثنی نبود.

مولاوردی با ابراز نگرانی در خصوص زنانه شدن آسیب های اجتماعی گفت: شاهد پایین آمدن سن اعتیاد و فحشا و افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار بودیم همچنین غیرفعال شدن سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و تنزل سرمایه اجتماعی از مختصات آغاز به کار دولت یازدهم بود.

معاون سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: از ابتدا تلاش ما در این معاونت این بود که این معاونت را مرجع ملی امور زنان و محل پیشرفت زنان به عنوان ماموریت اصلی خود نه ماموریت محوله به آن معرفی کنیم که در همین راستا تدوین اطلس زنان و نقشه آسیب های اجتماعی زنان و ۱۸۰ نقشه موضوعی، تدوین ۳۱ گزارش وضعیت زنان و خانواده در استان ها در همین راستا انجام شد.

مولاوردی اضافه کرد: تدوین سند پشتیبان برنامه ششم توسعه و انجام پروژه مطالبات و انتظارات زنان ایران شناسایی مسائل نیازمند به اقدام فوری، اجرای ۸ نشست منطقه ای ترویجی در حوزه زنان، از دیگر اقدامات معاونت در جهت ماموریت های اصلی خود است.

مولاوردی گفت: ما در معاونت زنان مسائل زنان را به گروه های خاص تقلیل ندادیم، گروه های مختلف زنان را با انجام ۲۵ تفاهم نامه با دستگاه های مختلف و ۷۰ توافق نامه تحت پوشش آوردیم همچنین سیاست توان افزایی زنان و دختران در جامعه دوستدار خانواده پیگیری شد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی افزایش سمن های زنان از هزار و ۶۷۷ مورد در سال ۹۲ به دو هزار و ۶۷۰ مورد در شش ماه اول سال ۹۶ را از دیگر اقدامات معاونت زنان در دولت یازدهم دانست و افزود: بانک اطلاعاتی سمن های زنان و خانواده تهیه شده است.

وی به افتخارآفرینی زنان در عرصه های مختلف و ورزشی، ارتقای سطح بهداشت و سلامت زنان و خانواده به ویژه در مناطق محروم اشاره کرد و افزود:توسعه تعاملات بین المللی و ارتقا توانمندی های زنان مدیر از جمله برنامه های اجرا شده است.

مولاوردی تاکید کرد: در معاونت امور زنان با کنار گذاشتن سیاست انکار و سرپوش گذاشتن بر آسیب های اجتماعی جامعه را نسبت به این مسائل حساس کردیم و امروز افکار عمومی حتی در عالی ترین سطح به این مسائل توجه دارند و امیدواریم مطابق برنامه ششم توسعه در پایان برنامه شاهد کاهش ۲۵ درصدی آمار آسیب های اجتماعی باشیم.

وی با بیان اینکه نهاد خانواده در گذر زمان دچار تحولات ساختاری شده است، خاطرنشان کرد:اولویت ما در برنامه ها تقویت کارکرد خانواده و تحکیم خانواده سالم و بالنده بود.

مولاوردی با انتقاد از اتهامات بی پایه و اساس در زمینه فعالیت های معاونت امور زنان و خانواده تاکید کرد: اتهاماتی در خصوص کشاندن پای زنان از خانه به محیط کار به ما مطرح شد اما تلاش ما آشتی میان شغل و خانواده بود. متاسفانه معاونت آماج انواع توهین ها، اتهامات بود که مجموعه این موارد را در چهارصد صفحه آماده کرده ایم.

وی در پایان گفت: این توهین ها یا ناشی از عدم آگاهی است یا به عمد و علم بوده که به مجموعه سناریوها در برخورد با دولت به ویژه معاونت امور زنان برمی گردد. نمایندگان زن مجلس نهم کمترین ارتباط را با معاونت زنان داشتند و با اقدامات خود در جهت فعالیت های ما کارشکنی می کردند. با نیت خوانی و تقطیع کردن جملات به دنبال نتایج دلخواه خود بودند با سوءظن سنگ اندازی کردند اما معاونت زنان پا را فراتر از اسناد بالادستی قرار نداد و نگاه ما به زنان همواره یک نگاه انسانی به عنوان نیمی از جمعیت کشور بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 296265 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟