دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی سازمان اینترپل

دبیر کل سازمان اینترپل آقای یورگن اشتاک از تصمیم وزرای اتحادیه اروپا برای اتصال مبادی کنترل مرزهای خارجی اتحادیه اروپا به پایگاه های اطلاعاتی اینترپل و بررسی خودکار اسناد مسافرتی استقبال کرد.

این درخواست یکی از اقداماتی بود که برای تقویت کنترل مبادی مرزی در اجلاس فوق العاده وزرای دادگستری و کشور اتحادیه اروپا در بروکسل که پیرو حملات ترویستی پاریس مطرح گردید، صورت پذیرفت.

همچنین یکی دیگر از مصوبات اجلاس این بود که کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت نظام مند وقایع را ثبت نمایند از جمله اتباع کشورهای ثالث که به طور غیر قانونی وارد حوزه شینگن می شوند را انگشت نگاری نموده و با استفاده از ساز وکارهای سازمان اینترپل چک های امنیتی لازم را اجراء نمایند.

اشتاک گفت: دسترسی همگانی به پایگاه های اطلاعاتی اینترپل برای خط مقدم پلیس و نقاط حساس نظیر ادارات ملی مقابله با تروریسم، مراکز شناسایی و مبادی تردد مرزی موجب تقویت توان دفاعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده و موجب بهره برداری بهتر از اطلاعات می شود.

بیش از 50 کشور اطلاعات مربوط به ترویست های خارجی(اعضاء داعش) را در پایگاه اطلاعاتی سازمان اینترپل ثبت نموده اند به طوری که تاکنون اطلاعات مربوط به 6000 نفر در این سامانه درج گردیده است. لازم به ذکر است 50 ? این اطلاعات از کشورهای غیر اروپایی واصل شده است.

اشتاک گفت: امنیت اروپا بستگی به دسترسی واقعی و به موقع به اطلاعات مربوط به اتباع خارجی دارد. وی با اشاره به ظرفیت های پلیسی در دسترس و واقعی که اینترپل در حوزه تبادل اطلاعات میان 190 کشور دنیا فراهم آورده است گفت:‌ هر سابقه ای که در دسترس مبادی مرزی قرار می گیرد فرصت جدیدی را برای اروپا ایجاد می کند لیکن اگر اطلاعات به صورت صحیح مورد استفاده قرار نگیرد، می تواند تهدیدی جدید برای کشورها ایجاد نماید.

در اجلاس فوق العاده اتحادیه اروپا همچنین از کمیسیون اروپایی خواسته شد تا اقدامات لازم برای نیل به هماهنگی در رابطه با چک های امنیتی به خصوص با استفاده از سامانه اطلاعات شینگن II و سامانه اسناد مسافرتی مسروقه و مفقوده اینترپل و پایگاه اطلاعاتی ردیابی و مدیریت سلاح های غیر مجاز را انجام دهد.

پایگاه اطلاعاتی اسناد مسروقه و مفقوده سازمان اینترپل در بردارنده قریب به 54 میلیون سابقه از 170 کشور است از جمله اطلاعاتی در مورد 250000 گذرنامه که از سوی کشورهای عراق و سوریه به عنوان مسروقه و یا مفقوده اعلام شده اند.

پایگاه اطلاعاتی ردیابی و مدیریت سلاح های غیر مجاز نیز تبادل اطلاعات و همکاری در امر تحقیقات میان دستگاه های پلیسی در حوزه تحرکات بین المللی تسلیحات غیرمجاز و همچنین تسلیحات مربوط به اقدامات مجرمانه را تسهیل می نماید.

آقای اشتاک با اشاره به حوادث اخیر تروریستی در مالی، نیجریه، ترکیه و لبنان گفت امروز لزوم همکاری بین المللی بین کشورها، از هر زمان دیگری بیشتر احساس می شود.

اشتاک گفت: ما هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشیم بهتر می توانیم در تبادل آنها بین کشورهای عضو عمل نموده و در نتیجه قادر خواهیم بود امنیت را در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی ارتقاء دهیم.

>

کدخبر: 334 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟