برخورد با تعرض کنندگان به سفارت عربستان

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای افزود: آنچه این روزها توسط حکام جنایتکار آل‌سعود در منطقه می‌گذرد مایه تاسف است. همه دنیا می‌بینند که حکام آل‌سعود ماه‌ها است بر سر مردم مظلوم یمن آتش ریخته و تمام زیرساخت‌های این کشور مظلوم را هدف قرار داده و تمامی کودکان، زنان و مردم یمن را به شهادت می‌رساند.

وی ادامه داد: حکام جنایتکار آل سعود با حمایت و پشتیبانی همه جانبه از داعش در اقداماتی که این گروه تکفیری ملحد انجام می‌دهند، شریک هستند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: مایه تاسف است که سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشر و مخالف اعدام در هیچ یک از جنایت ها اقدام درخوری در این رابطه انجام نداده اند و در مورد اعدام اخیر شیخ نمر برخی ها فقط اعلام نگرانی کرده اند.

محسنی اژه‌ای در ادامه با بیان اینکه کمتر از دو ماه دیگر دو انتخابات مهم در کشور برگزار می‌شود گفت:‌ انشاء الله این انتخابات همانند سنوات گذشته با شور و نشاط مردم و مشارکت حداکثری مردم که همیشه مورد تاکید رهبری بوده، برگزار شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای همچنین تاکید کرد:‌ متاسفانه کسانی از اهل فتنه مجددا فعالیت‌های غیرقانونی و تخریبی خود را شروع کرده بودند که برخی از این افراد احضار شدند و از آن‌ها تحقیق و بازجویی در رده‌های مختلف انجام شد و به آن‌ها یادآوری شد که اگر به کارهای خود ادامه دهند برخورد شدیدتری با آن‌ها می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر این افراد با قرار نسبتا خفیفی آزاد و بازداشت نیستند و این موضوع یادآوری است که اگر بخواهند اقدامات غیرقانونی خودشان در حمایت از فتنه و فتنه گری را ادامه دهند حتما برخورد شدیدتری با آن‌ها خواهد شد.

سخنگوی دستگاه قضایی همچنین از نیروی انتظامی به دلیل برخوردهای جدی و برنامه ریزی خود نسبت به مجرمان خطرناک تقدیر کرد و گفت: در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیروی انتظامی اقدامات خوبی در این راستا داشته است.

وی همچنین افزود: با هماهنگی دادسراها در تهران و مراکز استان ها با کسانی که در فضای مجازی اقدامی علیه امنیت و آرامش انجام می‌دهند، برخورد می‌شود.

وی در رابطه با ساماندهی موسسات پولی و بانکی در جهت منافع مردم گفت: دولت، بانک مرکزی، دستگاه نظارتی و قوه قضاییه نسبت به این موضوع به صورت جدی ورود پیدا کردند که موسسات در جهت منافع کشور قدم بردارند؛ لذا از مردم خواهش می‌کنم که این اعتماد را نسبت به مسئولان داشته باشند و همچنین سعی کنند دقت لازم در زمان انجام سپرده گذاری ها داشته باشند.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده معاون رئیس جمهوری سابق هم گفت: هنوز قرار مجرمیت صادر نشده است البته مرحله تحقیقات این پرونده رو به پایان است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره‌ پیام رئیس جمهور در محکوم کردن حادثه سفارت عربستان و اینکه چند نفر در این راستا دستگیر شده‌اند گفت: اقدامی که صورت گرفته بر خلاف قانون است و کسانی که بر خلاف قانون عمل کردند تحت تعقیب قرار گرفته اند و در این زمینه 38 نفر دستگیر شده‌اند و دستگیری ها همچنان ادامه دارد و طبعا نیروی انتظامی و وزارت کشور اقدامات پیشگیرانه را انجام می‌دهند و قوه قضاییه هم به کمک آنها می‌آید.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اظهارات وکیل‌مدافع بابک زنجانی مبنی بر اینکه 9 دی ماه دومین سال بازداشت موکلش تمام می‌شود و با ارائه لایحه‌ای به دادگاه خواسته که قرار بازداشت موقت وی فک و قرار مناسب دیگری صادر شود اظهار کرد: قانون تفاوتی بین افراد نگذاشته است و برخی از موارد ممکن است دو سال و برخی موارد ممکن است بازداشت کمتر باشد.

وی ادامه داد: ولی نسبت به نوع جرم قانون تفاوت قائل شده است و دادگاه طبق قانون در این رابطه عمل می‌کند، البته این موضوع به این معنا نیست که طرف آزاد می‌شود اگر لازم باشد قرار بازداشت موقت تبدیل به قرار وثیقه می‌شود و قرار وثیقه هم باید متناسب با نوع جرم باشد.هنوز قرار بازداشت بابک زنجانی به قرار دیگری تبدیل نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای درباره‌ آخرین اقدامات قوه قضاییه در خصوص پرونده بیمارستان خمینی شهر هم گفت: حکم این پرونده صادر شده و اجمالا در حکم بدوی، انفصال و محرومیت‌هایی وجود دارد، اما چون حکم قطعی نشده از بیان جزییات معذورم.

سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با آخرین وضعیت استعلامات انتخاباتی هم گفت: تعیین صلاحیت تنها به عهده چهار مرجعی که از آنها استعلام می شود نیست مثلا یکی از این چهار مراجع ثبت احوال است اما الزامی نیست که احراز صلاحیت فقط با توجه به اسناد و مدارک این چهار مرجع باشد، احراز صلاحیت با احراز مجرمیت متفاوت است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از افراد ثبت نام کننده برای انتخابات دارای سابقه کیفری هستند گفت: در مورد تعداد افرادی که سابقه کیفری دارند آماری ندارم و دادستان کل کشور و معاونت سیاسی و امنیتی دادستان در این زمینه اطلاع دارند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس نامه ای نوشته اند و گفته اند که چرا به پرونده های تحقیق و تفحص در سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی نمی‌شود گفت: وقتی تحقیق و تفحص از مجلس آمد دستگاه قضا باید رسیدگی کند اما این به معنی این نیست که حکم صادر شود، برخی پرونده ها ممکن است نیاز به کارشناسی و حسابرسی داشته باشند و این پرونده ها حتماَ ظرف سه ماه به نتیجه نمی‌رسند هر چند تلاش دستگاه قضایی بر این است که پرونده ها زودتر به سرانجام برسند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: دادسرا و دادگاه در حال رسیدگی هستند و هنوز این پرونده به نتیجه نهایی نرسیده است و اینکه ظرف سه ماه حکم قطعی صادر شود در برخی پرونده ها امکان چنین چیزی وجود ندارد.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که آیا پرونده ای در دستگاه قضا برای موسسه ثامن الحجج تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: این موسسه نیز دچار مشکلاتی شده اما با هماهنگی بین دولت، قوه قضاییه و بانک مرکزی تلاش می شود مشکلات رفع شود و آنها نیز قول داده اند که مشکلات را برطرف کنند، پرونده ای تشکیل شده اما کسی بازداشت و احضار قضایی نشده است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با پرونده دانشجویان بورسیه نیز گفت: در این رابطه پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دیوان عدالت اداری نمی‌توانست وارد پرونده بورسیه‌ها شود که در همین رابطه رئیس قوه قضاییه در نامه‌ای به مقام معظم رهبری پیشنهاد کردند که دیوان عدالت اداری بتواند در این پرونده ورود پیدا کند و معظم له هم فقط در خصوص بورسیه ها موافقت کردند که با مکانیزم 477 به این موضوع رسیدگی شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص موضع دستگاه قضا در قبال حذف مجازات اعدام از قانون جدید مبارزه با موادمخدر گفت: ما تابع قانون هستیم اما باید در نظر داشت که قاچاق موادمخدر خانمانسوز است و بسیاری از خانواده‌ها را گرفتار کرده است.

وی در پایان در رابطه با استفاده برخی کاندیداهای انتخاباتی از امکانات دولتی هم گفت: طبق قانون استفاده از امکانات دولتی برای مصارف انتخاباتی و تبلیغاتی جرم محسوب می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در نودمین نشست خود با خبرنگاران با محکوم کردن اعمال جنایتکارانه آل سعود در به شهادت رساندن شیخ نمر گفت: رژیم آل سعود با به شهادت رساندن عالم بزرگوار شیخ نمر جنایت خود را به اوج رساند و این جنایت ها چیزی نیست که مسلمین عالم به راحتی از آن بگذرند، البته آل سعود با به شهادت رساندن شیخ نمر زوال حتمی خود را رقم زد و با خشم مردم مسلمان روبرو خواهد شد و انشاء الله امیدواریم در دنیا و آخرت به عذاب الهی گرفتار شوند. با اینکه همه مسلمین چه در ایران و چه غیر ایران از اعمال جنایتکاران آل سعود ناراحت هستند و این عمل را محکوم کردند، اما در داخل کشور حتما اقداماتی که انجام می دهیم باید مطابق با قانون باشد. دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی در رابطه با این موضوع با یکدیگر هماهنگ هستند و آمادگی لازم را دارند که با هر نوع جرم و تخلفی چه در فضای مجازی و چه در فضای غیرمجازی برخورد و تذکر دهند.

لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟