حکم سنگین برای  دزدی های زنجیره ای

5 عضو یک باند تبهکاری که به خانه‌های پایتخت‌نشینان دستبرد می‌زدند، به 53 سال زندان، تبعید و شلاق محکوم شدند.

در این حکم که از سوی دادگاه جزایی عمومی تهران صادر شده است، این دزدان باید اموال سرقتی یا به ارزش آنها را به 16 صاحبخانه برگردانند.

دزدی‌های مشابه

اواسط سال 92 بود که پلیس تهران در جریان فعالیت شبکه‌ای از دزدان قرار گرفت که با روش شکستن در با دیلم و اهرم به خانه‌هایی که صاحبانشان در مسافرت یا میهمانی بودند، وارد شده و به سرقت پول، طلا، اشیا و حتی اثاثیه قیمتی دست می‌زدند. مهندس جوانی که از اعضای هیأت‌مدیره یک شرکت خصوصی بود، وقتی به دادسرای ناحیه 34 تهران رفت، به بازپرس پرونده گفت: پس از مدت‌ها تلاش به دلیل قدردانی از نوآوری‌هایم از سوی شرکت، من و همسرم که یک سال پیش ازدواج کرده بودیم، به سفر خارج رفتیم تا خستگی از تنم برود.

وی افزود: یک هفته‌ای در ایران نبودیم و آن شب وقتی از فرودگاه به خانه‌مان در طبقه چهارم که آخرین طبقه ساختمان بود، بازگشتم دیدم در چوبی کاملا شکسته و دزدان دار و ندارم را به سرقت برده‌اند. این مهندس جوان گفت: باورم نمی‌شد دزدان در را کاملا له کرده و شکسته بودند، آنها بعد همه اثاثیه بویژه وسایل داخل کمدهایم را بیرون ریخته و دو سرویس طلا، 5 النگو، یک سینه‌ریز و مقداری پول ایرانی و خارجی، چند دکوری گرانقیمت و چند دست کت و شلوار مرا به سرقت برده بودند.

یکی دیگر از مالباخته‌ها پیرمرد تنهایی بود که وقتی با دستور بازپرس پیش روی تیمی از پلیس قرار گرفت، گفت: خوشحالم در زمان سرقت خانه نبودم، چرا که حتما سکته می‌کردم. دزدان به خانه من در زیرزمین ساختمان وارد شده و طلاهای همسرم را که یادگاری بعد از مرگش بود، دزدیده و همه اثاثیه را خرد کرده بودند. وی افزود: در زمان سرقت دخترم مرا به خانه خودش برده بود تا آمپول و سرم‌هایم را بزند، فردای آن روز وقتی بازگشتم این صحنه را دیدم و پلیس را خبر کردم.

یک باند حرفه‌ای

کارآگاهان در بررسی همه خانه‌هایی که مورد دستبرد قرار گرفته بودند، آثار و نمونه‌های مشابهی پیدا کردند؛ نوع شکستگی روی درها، موقعیت‌های جغرافیایی محل وقوع جرم‌ها، ساعات و زمان‌های آن نشان می‌داد که اعضای یک باند با شناسایی خانه‌هایی که صاحبانش به هر دلیلی در خارج از آن هستند، داخل ساختمان‌ها نفوذ کرده و بعد با دیلم و پتک درها را می‌شکستند.

عجیب اینکه همسایگان این مالباخته‌ها همگی عنوان می‌داشتند صداهایی شنیده‌اند، اما تصورشان این بود که در خارج از ساختمان حتما اتفاقی افتاده است و به دلیل سرگرم بودن کنجکاوی به خرج نداده‌اند.

بررسی دوربین‌های مداربسته

تیم پلیس که می‌دید بیش از 19 خانه مورد دستبرد قرار گرفته و همگی آنها به دوربین‌های مداربسته مجهز نبوده‌اند، در بررسی‌هایش به مغازه‌های اطراف این خانه‌ها رسید که همگی دوربین داشتند.

در بازبینی فیلم‌های چند دوربین، کارآگاهان به یک وانت‌پیکان سفیدرنگ که 5 نفر بر آن سوار بودند و در همه فیلم‌ها حضور داشتند، برخوردند که در حال ترک محله هستند.

از سوی دیگر یک چهره در همه این فیلم‌ها به چشم می‌خورد که ساعتی پیش از سرقت‌ها قدم‌زنان چند باری در این محله‌ها چرخیده بود و مأموران، وی را زاغ‌زن باند شناسایی کردند.

شناسایی دزد قدیمی

دیدن چهره زاغ‌زن کافی بود تا ردپای یک دزد قدیمی به نام «سیاوش» به دست آید و بررسی‌ها نشان داد این مرد تاکنون 8 بار به دلیل سرقت از خانه و حتی چند پاساژ تجاری بازداشت و به زندان افتاده تا اینکه آخرین‌بار پیش از عید سال 92 از زندان آزاد شده است.

سیاوش تحت تعقیب قرار گرفت و کارآگاهان با شناسایی پاتوق‌ها و خانه وی برای شناسایی دیگر همدستانش به کمین‌های نامحسوس نشستند تا اینکه سیاوش را همراه 4 مرد بارها سوار پیکان‌وانت سفیدرنگ دیدند.

بازداشت 5 تبهکار

این 5 تبهکار وقتی در خانه سیاوش دور هم جمع شده و شیشه می‌کشیدند، سایه پلیس را بالای سر خود دیدند و هیچ راهی برای فرار پیدا نکردند.

سیاوش، رئیس باند همراه «محمود»، «حسن»، «سعید» و «فرهاد» - 26 تا 35 ساله - بازداشت شدند و مأموران در بازرسی از مخفیگاه‌های آنها به اموال سرقتی، مدارک و حتی بخشی از طلاهای سرقتی دست یافتند و آنان را در شرایطی قرار دادند که چاره‌ای جز اعتراف نداشتند.

اعتراف به دزدی‌های سریالی

سیاوش در بازجویی‌ها گفت: وقتی از زندان آزاد شدم، به قهوه‌خانه همیشگی رفتم. دوستان قدیمی‌ام که همگی بارها با من کار کرده بودند، با دیدنم خوشحال شدند. همگی شیشه‌ای بودیم و دستمان تنگ بود، همین باعث شد همان زمان نقشه سرقت را بکشیم. وی افزود: من وظیفه زاغ‌زنی داشتم، پیکان‌وانت با پلاک جعلی متعلق به محمود بود که در بعضی سرقت‌ها اشیای قیمتی سنگین یا آنتیک را با آن جابه‌جا می‌کردیم و البته دیلم و پتک‌ها هم داخل آنها بودند. وی ادامه داد: هدف اصلی ما پول و طلا بود و به راحتی می‌شد حدس زد که مالباخته‌ها چنین اشیایی را در کجا پنهان می‌کنند. اگر گاوصندوق بود و می‌توانستیم حملش کنیم، آن را پشت وانت می‌گذاشتیم که البته کمتر به چنین مواردی برخوردیم.

من ساعت‌ها در محله‌ها می‌چرخیدم و با مطمئن شدن از غیبت یک خانواده نقشه سرقت را می‌کشیدیم. ما از روی دیوار، از در پارکینگ یا زدن زنگ در همسایه‌ها به بهانه‌های مختلف داخل ساختمان می‌شدیم و با کمی سر و صدا با دیلم درها را باز می‌کردیم و داخل می‌رفتیم و بعد در کمتر از نیم ساعت سرقت را انجام می‌دادیم. بیشتر سر شب این کار را می‌کردیم، چراکه می‌دانستیم همسایه‌ها در حال تماشای تلویزیون هستند و آشپزی هم با صدای هود سر و صدای زیادی تولید می‌کند و آنها متوجه ما نخواهند بود.

رئیس باند در پایان گفت: در برخی سرقت‌ها همدستانم به سلایق خود اشیایی برمی‌داشتند مثل کفش، کت و شلوار یا ساعت و اینجور چیزها که خودشان استفاده می‌کردند، بعد طلاها و اشیای قیمتی را به مالخرها می‌فروختیم و پولش را تقسیم می‌کردیم.

حکم سنگین

پس از اقرار اعضای این باند که همگی گفته‌های رئیس خود را تأیید کرده بودند، کیفرخواست صادر شد و قاضی دادگاه جزایی عمومی پس از رسیدگی به پرونده 16 سرقت مشابه و در حالی که تنها بخشی از اموال مسروقه به مالباخته‌ها بازگردانده شده بود، رأی سنگین خود را صادر کرد.

در این حکم هر یک اعضای باند با توجه به سابقه کیفری‌شان و نوع جرم به 7 سال زندان، 74 ضربه شلاق محکوم شدند و رئیس باند نیز به مدت دو سال بعد از دوران زندان به شهر دورافتاده‌ای تبعید خواهد شد. اعضای این باند تبهکار باید همه اموال سرقتی یا به میزان ارزش ریالی آن به مالباخته‌ها بازگردانند.

هشدار پلیس

سرهنگ سلطانی، معاون سابق مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تهران، در خصوص سرقت از خانه گفت: سهل‌انگاری مردم تأثیر بسزایی در افزایش آمار سرقت از خانه دارد، چراکه اگر در دورانی اثاثیه‌ای مانند تلویزیون و حتی یخچال مدنظر دزدان بود، در حال حاضر دزدان خانه تنها و تنها به دنبال طلا و پول هستند که متأسفانه مردم نحوه نگهداری از آنها را خوب بلد نیستند و فرصت سرقت را به دزدان می‌دهند. وی افزود: نگهداری پول، ارز و طلا در خانه‌های حتی مجهز به گاوصندوق اشتباه است، چراکه گاهی جان صاحبخانه‌ها را نیز به خطر می‌اندازد و بارها دیده‌ایم یک سرقت تبدیل به جنایت می‌شود، در حالی که اگر پول در سپرده‌های بانکی، طلا و ارز و حتی اشیای عتیقه در صندوق‌های امانات بانک‌ها نگهداری شوند و دزدان پی ببرند که در پی این فرهنگ‌سازی در مطبوعات و رسانه ملی مردم دیگر ریسک نگهداری از پول و طلا را در خانه‌هایشان به جان نمی‌خرند، شاهد کاهش چشمگیر آمار سرقت از خانه خواهیم بود.

کدخبر: 557 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟