قولنج شکستن، ممنوع!

شکستن قولنج که در بسیاری از مردم موجب راحتی لحظه ای می شود می تواند در بلند مدت بخصوص در ناحیه گردن آسیب هایی را به همراه داشته باشد.
این حرکت در تمامی سنین حتی در جوانان و نوجوانان نیز مشاهده می شود. تعداد زیادی از مردم در حالی که از عوارض و خطرات شکستن قولنج مطلع هستند اما بدون توجه به آن به این کار ادامه می دهند. اما آیا می‌دانید این حرکت به‌ویژه در گردن، سلامت ما را به خطر می‌اندازد و به گردن درد و حتی سکته منجرمی شود؟
آیا می‌دانید چرا هنگام شکستن قولنج صدای ترکیدن ایجاد می‌شود؟ درواقع صدا بر اثر ترکیدن حباب‌های هواست که در مایع سینوویال تولید می‌شود. این مایع چسبناک مانند چرب کننده‌ای است که حرکت مفصل‌ها را آسان‌تر می‌کند. به عبارت دیگر، مایع سینوویال بین هر استخوان کوچک گردن است و با این حرکت احتمال آسیب دیدگی جبران ناپذیر وجود دارد.

بدترین اتفاق ناشی از این عادت چیست؟
به نقل از سایت Reader s Digest، سکته بدترین اتفاقی است که می‌تواند بیفتد. اگرچه این حرکت بی‌ضرر به نظر می رسد اما مانع از خون‌رسانی به قسمتی ازمغز می‌شود. گفته می شود این حالت خطرناکی است که احتمال مرگ سلول‌های مغز را در عرض پنج دقیقه براثر قطع جریان اکسیژن افزایش می دهد.

علت سکته به دلیل شکستن قولنج گردن:
احتمال پارگی ریز در دیواره رگ‌هایی که از گردن عبور می‌کند، وجود دارد. این قسمت آسیب ‌دیده می‌تواند باعث لخته شدن خون شود. با گیرکردن لخته خون در رگ‌های مغزی احتمال سکته وجود دارد. شکستن قولنج گردن، باعث کشیدگی غیرضروری رباط‌ها در این قسمت می شود. رباط با ضعیف شدن دیگر قادر به نگهداری گردن نیست، درنتیجه فرد دچار گردن درد می‌شود. خوب است بدانید با این کار هرچه قدر هم قولنج بشکنید دیگر نمی‌توانید گردن درد را تسکین دهید و برای آرام کردن این درد باید مسکن مصرف کنید.

قولنج شکستن، ممنوع!
همچنین هرگز نباید از فرد دیگری برای شکستن قولنج کمک بگیرید چون احتمال آسیب دیدگی ستون فقرات، کوفتگی، ضرب‌دیدگی و دررفتگی مفاصل وجود دارد. از طرفی شکستن قولنج برای افرادی که در میانسالی و سالمندی قرار دارند خطرناک‌تر است چون به دلیل ضعف مفاصل، ابتلا به آرتروز یا پوکی استخوان ممکن است دچار دردهای شدید در ناحیه موردنظر و حتی شکستگی استخوان شوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 286645 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟