زمان ما برای حل مشکلات بسیار ضیق است / بودجه 1402 به مباحث اقتصادی و اجتماعی جوانان نگاه ویژه دارد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کمبود انسجام و یکپارچگی در حوزه جوانان و خلاء نهاد مقبول و مقتدر سیاستگذاری و برنامه ریزی در این حوزه، مشکل اشتغال و بیکاری جوانان و کمبود مهارت شغل پذیری، کم توجهی به سلامت جسمی، روانی جوانان، آسیب اجتماعی اعتیاد، طلاق و حاشیه نشینی که اعتیاد در صدر این موارد قرار دارد،افزایش سن ازدواج و کاهش پایداری خانواده ها، بحران سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی که موجب کاهش مشارکت اجتماعی شده است، کمبود امکانات و اقدمات علمی و حرفه ای بلند مدت برای ورزش جوانان، فضای مجازی و فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی کمبود های جوانان ایرانی در این عرصه، مسئله شکاف نسلی و بحران هویت جوانان، چالش جانشین پروری جوانان و کمبود مداخله و حضور جوانان در مصادر تصمیم سازی و تصمیم گیری، تمایل به مهاجرت جوانان از جمله مشکلات، کمبودها و نیازهای جوانان امروزی است که مسیر برون رفت از آنها با مدیریت دولتی و حکومتی انجام می گیرد اما جوانان ایرانی خود را رها شده میان مشکلات می دانند و مسئولان را بی توجه به معضلات خود متصور هستند. در این میان در ایران وزارت خانه ای وجود دارد به نام وزارت ورزش و جوانان که در معاونت جوانان خود باید تلاش کند تا گفتمان های موثر با وزارت خانه هایی که می توانند مشکلات جوانان را حل کنند و راهگشای گره های کور زندگی آنان باشند داشته باشد اما اثری از گام موثر دیده نمی شود.

فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رکنا تصریح کرد: در حوزه جوانان همه دستگاه ها مسئولیت دارند و سازمان ورزش و جوانان به تنهایی تمامی امور مربوط به جوانان را برعهده ندارد.

وی گفت: تمامی دستگاه ها باید به وظایف خود در حوزه جوانان عمل کنند و اینکه ما تنها یک نهاد و یک وزارتخانه را متولی مسایل زنان و جوانان بدانیم امری غیرکارشناسی است زیرا در هیچ کشور دنیا مسائل مربوط به زنان به این شکل اداره نمی شود.

 نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی از وظایفی که در حوزه جوانان بر عهده معاونت جوانان وزارت ورزش گذاشته شده است به علت عدم اختصاص بودجه بر زمین مانده است و ما بهتر است ابتدا مسایل اصلی تر جوانان را حل کنیم.

مقصودی با اشاره به توجه دولت و مجلس در برنامه بودجه سال آینده، ادامه داد: در لایحه 1402 مسائل فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی را به صورت ویژه برای جوانان در نظر گرفته ایم و امیدواریم موانع اقتصادی برای حل مشکلات جوانان برطرف شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه در سالهای گذشته آنطور که باید به مسائل و مشکلات حوزه جوانان پرداخته نشده است و تلنبار شدن این مسایل روی همدیگر باعث شده که اکنون مشکلات جوانان پررنگ تر شده و آنها را دچار چالش های جدی بکند.

برای حل مشکلات جوانان بن بست نداریم

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: ما برای مشکلات حوزه جوانان بن بست نداریم و عمده این مسایل در میان مدت قابل حل است. در بعضی موارد شاید برخی از مسوولان اظهار نظرهای سطحی و مقطعی در حوزه جوانان داشته باشد و مردم نباید اینها را به پای فلان دستگاه یا فلان مجموعه بگذارند.

مقصودی با اشاره به اینکه صورت مساله را نمی توان پاک کرد و مسئولان در قامت متولیان این حوزه باید راه حل های قطعی برای این مساله داشته باشند، یادآور شد: مجلس به عنوان نهاد قانونگذار دارای یک بازوی مشورتی بسیار قوی به نام مرکز پژوهش ها است و دولت هم باید در هر وزارتخانه ای یک مرکزی برای ارائه مشاوره کارشناسی به آن مجموعه ایجاد کند.

زمان ما برای حل مشکلات بسیار ضیق است

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به لحاظ عملی توانایی حل مشکلات جامعه وجود دارد افزود: زمان ما برای حل مشکلات بسیار ضیق است و ما نباید با افزایش سرعت پیشرفت کشور کیفیت را از دست بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه باید در تمامی عرصه ها از جوانان و توانایی های آنها استفاده کرد، گفت: بیشترین توجه ما در آینده باید بر آموزش و پرورش و دانشگاه ها باشد زیرا با توجه به مباحث آموزشی و فرهنگی است که می توانیم مسائل را حل کنیم.

کدخبر: 854704 ویرایش خبر
لینک کپی شد
مسعود لاهوت
آیا این خبر مفید بود؟