شیرین‌ سازی 100 هزار مترمکعبی آب در شبانه روز در طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان

به گزارش رکنا، امروز سه شنبه 24 بهمن ماه، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در جریان سفر به سیستان و بلوچستان که به منظور بررسی وضعیت پروژه‌های مهم آبرسانی در استان صورت گرفت، از آب شیرین‌کن طرح تامین آب اضطراری منطقه سیستان و زاهدان بازدید و بیان کرد: با توجه به شرایط آبی منطقه و محدودیت‌های موجود در تامین آب شرب سیستان و زاهدان، وزارت نیرو از سال گذشته تمامی تلاش خود را برای تامین منابع آب جایگزین به‌کار گرفته است.

وی با بیان این که در این زمینه بسته‌ای از برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت طراحی شده است، افزود: طرح تامین آب اضطراری از دشتک در همین راستا و به دلیل ضرورت تامین آب از منابع موجود در منطقه تا زمان تکمیل طرح‌های میان‌مدت و بلندمدت، مطالعه و اجرا شده است.

محرابیان با اشاره به این که به منظور اجرای این طرح، احداث و آماده سازی دستگاه‌های آب شیرین‌کن در دستور کار قرار گرفت، گفت: شیرین‌سازی آب در دشت هامون هیرمند از طریق سیستم اسمز معکوس (RO) که جدیدترین روش شیرین‌سازی در دنیاست صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم آب قابل تامین بر اساس محاسبات صورت گرفته از میزان ذخیره  سفره، طراحی آب‌ شیرین‌‌کن برای احداث در این پروژه مهم، به میزان ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز صورت گرفته است.

به گفته وزیر نیرو، ابنیه آب‌ شیرین‌‌کن دشتک شامل پست برق، سه سالن برای نصب دستگاه‌های شیرین‌سازی، مخزن آب خام و پاک، ایستگاه پمپاژ و تاسیسات ابزار دقیق است.

وی دستگاه‌های شیرین‌سازی، پمپ‌ها و پیش‌تصفیه‌ها را از جمله تجهیزات این طرح برشمرد و بیان کرد: این تجهیزات با توجه به شرایط تولید و نوع خاص آن، از خارج کشور تامین می‌شود.

محرابیان حجم کل شیرین‌سازی را هزار و ۱۵۵ لیتر در ثانیه اعلام و اضافه کرد: در مجموع حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز شیرین‌سازی آب در این طرح صورت خواهد گرفت.

به گفته وی، تمامی قراردادهای شیرین‌سازی در کشور توسط سرمایه‌گذار و به روش BOO یا BOT بوده، ولی در این طرح قرارداد از نوع احداث و خرید و بهره‌برداری است که با توجه به اضطراری بودن طرح، بهترین قابلیت بهره‌برداری و اجرایی را دارد.

وی خاطرنشان کرد: مدت زمان بهره‌برداری از طرح تامین آب اضطراری منطقه سیستان و زاهدان با توجه به زمان تکمیل پروژه‌های دیگر، ۳ تا ۵ سال پیش‌بینی شده است، اما در صورت عدم تکمیل طرح‌های دیگر، قابلیت ادامه‌ دار بودن را دارد.

محرابیان گفت: با تکمیل و تامین آب سیستان از دریای عمان، این تاسیسات جمع‌آوری و در صورت لزوم به سایر نقاط، به منظور تامین آب شرب منتقل می شود.

وزیر نیرو اعتبار در نظر گرفته شده برای طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان را از محل تنش آبی حدود ۳ هزار میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: قرار است این طرح طی ۳ فاز، تهیه، نصب، تجهیز و به بهره‌برداری برسد.

کدخبر: 972140 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟