طرح بازیابی گاز هیدروژن و ال‌پی‌جی در پالایشگاه اصفهان اجرا می‌شود

به گزارش رکنا از اصفهان،امید آقابابایی افزود: جریان گازی که از واحد بنزین سازی پالایشگاه اصفهان به‌دست می آید ترکیبی از گازهای ال‌پی‌جی و هیدروژن است که جداسازی و استفاده از هر یک از آنها به‌صورت جداگانه با سودآوری همراه خواهد بود. طرح بنزین سازی سال ۹۴ در پالایشگاه اصفهان بهره برداری شد و روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ در این واحد صنعتی تولید می شود.

 

وی با بیان اینکه نصب تجهیزات مربوط به طرح جداسازی و بازیابی گازهای هیدروژن و ال پی جی از گاز حاصل از فرایند بنزین سازی در پالایشگاه اصفهان در حال اجراست، اظهار داشت: گاز هیدروژن بطور خالص در فرایند گوگردزُدایی از جریان‌های نفتی در پالایشگاه کاربرد دارد و گاز مایع (ال پی جی) نیز قابل عرضه و فروش به مصرف کنندگان بخش های خانگی و صنعتی است.

 

وی با تاکید بر اینکه کاربرد اصلی هیدروژن در پالایشگاه برای گوگردزدایی است، توضیح داد: زمانی‌که نفت خام به فراورده‌های مختلف تبدیل می شود دارای گوگرد است که بایستی جداسازی شود به‌همین دلیل کار گوگردزُدایی در بستر کاتالیست و در دما و فشار بالا با استفاده از گاز هیدورژن انجام می‌شود و پس از حذف گوگرد محصولاتی مانند بنزین و گازوییل وارد چرخه سوخت خواهد شد.

 

گوگرد در ترکیبات سوختی به تشکیل گاز سمی دی اکسید گوگرد و آلاینده‌های هوا منجر می‌شود بنابراین حذف این عنصر از فراورده های تولیدی از نفت خام ضروری است.

 

این کارشناس با اشاره به اینکه در زمان حاضر گاز حاصل از فرایند واحد آیزومریزاسیون در پالایشگاه اصفهان در چرخه سوخت این مجموعه صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، خاطرنشان کرد استفاده از  این گاز به عنوان سوخت آلاینده نیست اما برای جلوگیری از اتلاف منابع بهتر است که جداسازی شود

 

آقابابایی با بیان اینکه در زمان حاضر برای تولید هیدروژن از گاز طبیعی استفاده می کنیم، افزود: تولید هیدروژن از طریق جداسازی جریان گاز مذکور باعث می شود تا گاز طبیعی کمتری مصرف شود.

 

وی با اشاره به اینکه فناوری جداسازی گازهای هیدروژن و ال پی جی توسط پیمانکاران داخلی در پالایشگاه اصفهان پیاده سازی می شود، اظهار داشت: این فناوری پیش از این در کشور پیاده سازی شده و دانش فنی آن در اختیار کارشناسان داخلی قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه اجرای این طرح، صرفه جویی، سودآوری و بازگشت سرمایه خوبی بهمراه دارد، تصریح کرد: این کار باعث می شود تا اتلاف منابع کمتر شده و در مصرف گاز طبیعی صرفه جویی شود.

 

آقابابایی مدت زمان بازگشت سرمایه این طرح را بین ۲ تا ۳  سال دانست و خاطرنشان کرد: امید است این طرح تا بهمن ماه سال آینده به بهره برداری برسد.

 

گاز نفتی مایع یا ال‌پی‌جی ترکیب گازهای پروپان، بوتان و پنتان  گفته می‌شود که در حالت مایع نگه داشته شده و بیشتر برای کاربردهای گرمایشی و بعنوان سوخت صنایع و وسایل نقلیه استفاده می شود.

 

گاز هیدروژن، سبکترین عنصر شیمیایی در جدول تناوبی، بدون رنگ و بو و دارای خاصیت شعله وری بسیار بالاست که در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی  و پالایشگاه  ها کاربرد دارد.

 

شرکت پالایش نفت اصفهان ( پالایشگاه اصفهان ) در زمان حاضر وظیفه تامین حدود ۲۵ درصد از سوخت کشور را به عهده دارد و بنزین و گازوییل از محصولات اصلی این شرکت بشمار می‌آید بطوری‌که سوخت ۱۶ استان از جمله اصفهان را تامین می‌کند.

 

ایـن شرکت در منطقه‌ای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.

اصفهان_بهمن راعی

 

کدخبر: 757330 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟