جشنواره فرش فاخر در راستای برندسازی این صنعت انجام می‌شود

به گزارش رکنا از اصفهان، در آیین نشست خبری این رویداد که با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد ، رئیس دبیرخانه دائمی نخستین جشنواره قالی فاخر در اصفهان گفت: در سال گذشته بنا به پیشنهاد دبیرخانه شورای گفت‌گوی بخش خصوصی در اصفهان، موضوعات مرتبط به صنعت فرش مورد واکاوی قرار گرفت.

 

 مسعود گلشیرازی افزود : بر اساس آمار رقم اشتغال آفرینی صنعت فرش حدود 10 است. تولید ناخالص داخلی اصفهان در سال 1400 حدود 370 هزار میلیارد تومان بوده است اما فرصت از دست رفته در اقتصاد اصفهان تقریبا 6 برابر این مقدار بود.

 

وی تاکید کرد:برای استفاده از چنین ظرفیت‌هایی باید نخبگان و فعالان اقتصادی در کنار مسئولان دولتی قرار گیرند و با تبدیل ظرفیت های اقتصادی به بالفعل و نمود درآمدی و رفاهی برای مردم شهر در این مسیر گام بردارند.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه امروز صنعت فرش نیاز مند بازاریابی در عرصه بین المللی است و این رسالت  اتاق‌های بازرگانی است که برای کمک به رونق این محصول تلاش کنند  گفت: اتاق بازرگانی ایران در حوزه برند ملی باید به خودش بیاید و حرکت جهادی وبنیادی  خود را در حوزه برند ملی ایفا کند.

 

گلشیرازی گفت: جشنواره فرش فاخر در راستای برندسازی این صنعت انجام می‌شود. شاید تصور بر این باشد که فرش فاخر فرش‌هایی با ارزش اقتصادی بیشتر است اما در شیوه نامه مرکز ملی فرش و آیین نامه مربوطه عمدتا به بررسی نوآوری کمی و کیفی در تولید فرش پرداخته می‌شود تا بتواند رقابت‌پذیری فرش ایرانی در بازارهای جهانی را مطرح کند.

وی افزود: در این مسیر باید همه اجزای جامعه در کنار هم حرکت کنند وکارآفرینان ما باید به عنوان پیشرانان اقتصادی در این مسیر قرار گیرند .

 

یکی از بهترین ابزارها برای شناخت رشد، شاخص‌های بهبود محیط کسب‌وکار  است

 

همچنین  مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان،در این آیین گفت: یکی از بهترین ابزارها برای شناخت رشد، شاخص‌های بهبود محیط کسب‌وکار  است. در پاییز سال گذشته شاهد افت این شاخص بوده‌ایم اما با همکاری میان بخش دولتی و خصوصی این شاخص در زمستان رشد و بخشی از افت خود را جبران کرد بنابراین بخشی از مشکل استان در این حوزه حل شد.

 

 احسان شهیر افزود : برگزاری اولین جشنواره ملی فرش فاخرایران نمادی از هم افزایی است که با همکاری بخش‌های مختلفی نظیر اتاق بازرگانی، استانداری و سازمان صمت شکل گرفته است.

 

وی تاکید کرد: در زیست بوم کسب وکار هرکس باید نقش خود را ایفا کند. سهم خبرنگاران و صاحبان رسانه  به ویژه در حوزه فرهنگ سازی و معرفی هنر فرش ایران  پررنگ است. امروز فرش سفیر ما در خانه‌‌ها و مراکز مختلف محسوب می‌شود.

 

شهیر اضافه کرد: در آمریکا به ازای هر تولیدکننده 8 نفر در پیش زمینه و پس زمینه آن شغل فعالیت می‌کنند. در اروپا این عدد به 11 نفر می‌رسد؛ در ایران هم در حال حرکت به این سمت هستیم.

 

۵ سبک منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی  در زمینه فرش متعلق به نصف جهان  است

 

در ادامه نیز رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان، افزود: در استان اصفهان بیش از 270 هزار بافنده وجود دارد. این استان سهم 15 درصدی از کل صادرات فرش کشور را داراست و 5 سبک منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی  در زمینه فرش متعلق به نصف جهان  است.

 

شهبازی،ادامه داد:در این استان باید بیشتر به هنرصنعت فرش توجه شود تا بتوانیم جایگاه از دست رفته فرش را به دوران طلایی این صنعت برگردانیم.

 

فرش ایرانی همچون نگینی در دنیا می‌درخشد

 

رئیس مرکز ملی فرش ایران، نیز در این آیین ضمن تبریک ثبت روز ملی فرش در تقویم گفت: این صنعت روزی بخش عظیمی از رشد ناخالص ملی را به خود اختصاص داده بود اما اکنون باید دید چرا فرش دستباف که بیش از 2 میلیون نفر در آن مشغول به فعالیت هستند، در شرایط فعلی قرار دارد؟

 

فرحناز رافع، افزود: فرش ایرانی همچون نگینی در دنیا می‌درخشد. فرش اصفهان که از نظر نقش و نگار در دنیا فرشی بی‌همتا و بی‌بدیل است، چرا باید تعداد بافندگانش که اکنون حدود 250 تا270 هزار بافنده است، روز به روز کاهش پیدا کند.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم با برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره ملی قالی فاخر ایران اکوسیستم فرش دستباف تثبیت شود و در کنار توسعه این هنر در جای جای کشور با افزایش قدرت رقابت در ایران و جهان بیشتر توسعه یابد.

 

وی تاکید کرد:در تلاش هستیم تا سال آینده این جشنواره ملی را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

 

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: این جشنواره در راستای ظهور طرح‌های جدید مرتبط با کارآفرینی است که با مشارکت بخش خصوصی برگزار می‌شود.

 

رافع ادامه داد:هدف این رویداد کشف استعدادهای فرش در حوزه جوانان و قالی‌بافان در اقصی نقاط کشور است.

 

 

 اصفهان میزبان اولین جشنواره ملی قالی فاخر ایران

 

 

همچنین دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی قالی فاخر ایران گفت:این جشنواره برای اولین بار در اصفهان با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور در زمینه فرش برگزار می‌شود. شورای سیاستگذاری جشنواره شامل مرکز ملی فرش ایران و ستاد راهبری فرش دستباف ایران است.

 

علی میرجمالی افزود: ستاد اجرایی این جشنواره که رکن دوم آن محسوب می‌شود، سازمان صمت استان اصفهان به عنوان رئیس ستاد اجرایی و اتاق بازرگانی اصفهان و کاشان، استانداری و تشکل‌های صنفی مرتبط با فرش دستباف اصفهان به عنوان عضو در آن حضور دارند. دبیرخانه دائمی جشنواره اتاق بازرگان، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، انجمن تولیدکننندگان و صادرکنندگان فرش دستباف می باشند.

 

وی  گفت: داوری این رویداد به صورت ملی با حضور متخصصان این رشته خواهد بود همچنین در فرآیند داوری، داوران تنها اطلاعات فنی هر فرش را در اختیار خواهند داشت و مالک آن قالی مشخص نخواهد بود.

 

میرجمالی افزود: از آنجا که این جشنواره در هفت رسته برگزار می‌شود، 7 فرش به عنوان قالی برتر و یک فرش با به عنوان قالی برتر از دید مردم انتخاب خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: این هفت رسته عبارت است از فرش‌های عشایری کلاسیک و گبه، فرش روستایی، فرش‌های کلاسیک شهری باف با رجشمار کمتر از 35، فرش‌های کلاسیک شهری باف با رجشمار بین 35 تا 50، فر‌ش‌های کلاسیک شهر باف با رجشمار بیشتر از 50 و فرش‌های تمام ابریشم است. رسته هفتم هم به سایر فرش‌ها نظیر مدرن، زرباف، تصویری و ... با تشخیص هیئت داوران اختصاص دارد.

 

دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی قالی فاخر ایران گفت: ثبت نام این جشنواره به صورت رسمی از 20 خرداد ماه که به عنوان روز ملی فرش دستباف نامگذاری شده است، آغاز می‌شود. در این نمایشگاه تلاش می‌شود دانشجویان، اساتید و به طور کلی بازیدکنندگان ضمن بازدید از فرش‌ها امکان رای دادن به آن‌ها را داشته باشند.

اصفهان_بهمن راعی

کدخبر: 790240 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟