آموزش پخت 14 مدل پیتزا + تاریخچه پیتزا / عکس

به گزارش رکنا، پیتزا یا پیزا،‌ امروزه به یکی از محبوب‌ترین فست فودها در کل جهان تبدیل شده است. تا جایی که روز ۹ دسامبر را به نام «روز جهانی پیتزا» نام‌گذاری کرده‌اند. البته که پیتزا قدمت طولانی دارد و به مرور انواع مختلفی از پیتزا با دستور پخت‌های متفاوت طبخ شدند. برخی از این پیتزاها متعلق به یک کشور یا منطقه خاص هستند و برخی دیگر شهرت جهانی دارند و هرجای جهان بروید آنها را پیدا می‌کنید. در ادامه طرز تهیه پیتزا در انواع مختلف را تقدیم تان کرده ایم.

انواع پیتزاهای محبوب و تاریخچه آن

همان‌طور که گفتیم، پیتزاها برای انواع سلیقه‌ها و طبع‌ها مناسب‌سازی شده‌اند. پیتزاهای متفاوتی در کل جهان تهیه می‌شوند که در آنها از مواد مختلفی استفاده می‌شود و وجه مشترک همه آنها، کش آمدن آنهاست.

هرچند خیلی‌ها پیتزا را محدود به ایتالیا می‌دانند ولی می‌توان پیتزاهای ترکی،‌ آمریکایی، ژاپنی و … را هم در میان لیست بلند بالای انواع پیتزا مشاهده کرد. شما هم می‌توانید با معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین پیتزاهای دنیا از ایتالیا تا آمریکا آشنا شوید.

۱- پیتزا مرغ و قارچ

پیتزا مرغ و قارچ

این که سر و کله پیتزا دقیقا از کجا پیدا شد، یکی از موضوعات جالب و مورد بحث است. تاریخچه و اصالت این غذا را خیلی‌ها متعلق به کشور ایتالیا می‌دانند. اما شاید جالب باشد بدانید که هخامنشیان اولین کسانی بودند که پیتزا را به عنوان یک غذای سریع درست کردند. البته نسخه اولیه پیتزا به شکل امروزی نبود ولی به مرور طرز تهیه انواع پیتزا تکامل پیدا کرد.

۲- پیتزا سوسیس

پیتزا سوسیس

«پیتزا سوسیس» مثل پیتزا پپرونی یکی از قدیمی‌ترین و نوستالژیک‌ترین پیتزاهای دنیاست. در واقع پیتزا سوسیس جزو نسل نخست پیتزاهاست که با پپرونی، سوسیس معمولی یا سالامی درست می‌شود. پیتزا سوسیس را با مرغ، قارچ، کالباس، پیاز حلقه شده، گوجه فرنگی و … درست می‌کنند. روز ۲۲ مهر را به عنوان روز پیتزا سوسیس نامگذاری کرده‌اند.

برای درست کردن پیتزا سوسیس و قارچ یا پیتزا و سوسیس بدون قارچ می‌توانید در هر دو گوجه فرنگی و پیاز به کار ببرید یا اصلا گوجه فرنگی و پیاز هم استفاده نکنید. قدم اول در طرز تهیه پیتزا سوسیس و قارچ مثل تمام پیتزاهای خانگی درست کردن خمیر جادویی است. البته می‌توانید از خمیر آماده هم استفاده کنید اما درست کردن خمیر جادویی طعم و مزه پیتزا شما را دو چندان می‌کند.

۳- پیتزا پپرونی

پیتزا پپرونی

«پیتزا پپرونی» با اصالتی صد‌در‌صد ایتالیایی از جمله محبوب‌ترین پیتزاها در منوی رستوران‌های سرتاسر دنیاست. ۲۰ سپتامبر هر سال روز جهانی پیتزا پپرونی است. این پیتزای ایتالیایی، همان‌طور که از نامش پیداست، طعم تندی دارد. پپرونی در زبان ایتالیایی به معنای «فلفلی» است.

برای درست کردن این پیتزای خوشمزه، اول باید خمیر آن را آماده کنید. سپس سس مخصوص پیتزا پپرونی را درست کنید. همه مواد سس را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا تمام مزه‌ها به خورد هم بروند.

۴- پیتزا گوشت و قارچ

پیتزا گوشت و قارچ

«پیتزا گوشت و قارچ» به خاطر ترکیب انواع گوشت و قارچ، بسیار پرطرفدار است. برای کسانی که گیاه‌خوار نیستند، معمولا این پیتزا گزینه اول در بین انواع پیتزا در منوی رستوران‌ها است. اگر می‌خواهید این پیتزای خوشمزه را در خانه درست کنید، باید در اولین مرحله، پوست پیاز را بگیرید، تمیز بشویید و خرد کنید. سپس در یک تابه، روغن زیتون بریزید و روی حرارت با شعله متوسط بگذارید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

سپس گوشت چرخ کرده را به همراه جوز هندی، اورگانو، فلفل سیاه، آویشن و نمک به تابه اضافه کنید و تفت تا مواد سرخ شوند و طعم خامی آنها گرفته شود. قارچ را کاملا بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. قارچ را به مواد داخل تابه اضافه کنید. مواد را روی حرارت تفت دهید و صبر کنید آب قارچ تبخیر شود.

۵- پیتزا مارگاریتا برای گیاهخواران

پیتزا مارگاریتا برای گیاهخواران

همان طور که گفتیم،‌ در میان انواع پیتزا، برخی هم برای گیاه‌خواران در نظر گرفته شده است. « پیتزا مارگاریتا » یکی از انواع پیتزا وگان است که در طرز تهیه آن از ریحان و گوجه فرنگی استفاده می‌شود. این پیتزا را با نام «پیتزای گوجه فرنگی» نیز می‌شناسند. این پیتزا به دلیل داشتن سبزیجات و پنیر یک وعده غذایی کامل و سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است.

در مرحله اول از طرز تهیه پیتزا مارگاریتا، گوجه‌ها را خرد کرده و رنده کنید. برای پیتزا مارگاریتا معمولاً از پوره گوجه فرنگی استفاده می‌شود. بنابراین گوجه فرنگی ها باید کاملاً رنده شوند.

۶- پیتزا مکزیکی

پیتزا مکزیکی

در میان انواع پیتزا تند و آتشین، «پیتزا مکزیکی» یکی از خوشرنگ‌ترین و محبوب‌ترین پیتزاها است. پیتزا مکزیکی در حقیقت یک انتخاب عالی برای طرفداران پیتزاهای با اصالت و مخصوص است که معمولاً با سس سالسا سرو می‌شود.

دستور اصلی این پیتزا که در آن لوبیا هم دیده می‌شود، کمی با آنچه ایرانیان دوست دارند، متفاوت است. اما استفاده از گوشت چرخ‌کرده باعث محبوب‌تر شدن این پیتزا شده است. بعضی‌ها هم پیتزا مکزیکی چیلی و تند را با سوسیس درست می‌کنند که تا حدودی شبیه پیتزا پپرونی ایتالیایی می‌شود.

این پیتزا جزو فست فود های محبوب بین المللی است و شاید کمتر کسی از تجربه طعم فوق‌العاده آن، بگذرد. در مقایسه با انواع پیتزا ایتالیایی، پیتزا قارچ و گوشت یا حتی پیتزا پپرونی، این پیتزا خاص به دلیل طعم تند و متفاوت اش محبوبِ ایرانی‌ها است.

۷- پیتزا میوه‌ای

پیتزا میوه_ای

در میان انواع پیتزا، «پیتزا میوه‌ای» به عنوان دسر به کار می‌رود. یک دسر رنگارنگ که با ترکیب میوه‌های متفاوت درست می‌شود. در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا میوه‌ای باید نان پیتزا را درست کنید. برای این کار در یک کاسه بزرگ کره نرم شده را با سرعت متوسط همزن بزنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و دوباره مواد را بزنید تا نرم و لطیف شوند. تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و خوب بزنید. چند بار کناره‌های ظرف را با لیسک تمیز کنید و مواد را خوب هم بزنید.

۸- پیتزا کینوا

پیتزا کینوا

«پیتزا کینوا» یک پیتزا ساده و خوشمزه با انواع ژامبون و کالباس است و به صورت مخلوط و مخصوص با پپرونی، مرغ یا انواع گوشت هم می‌توان آن را تهیه کرد. قبل از هر چیز باید کینوا را به مدت ۸ ساعت خیس کنید. هنگامی که آماده پختن غذا شدید، کینوا را آب بکشید و در مخلوط‌کن بریزید. به کینوا، نمک دریا، بیکینگ پودر و مقداری روغن زیتون (یک قاشق غذا خوری یا کمتر) اضافه کنید. مواد را تا زمانی که شبیه خمیر پنکیک شود به هم بزنید.

سپس مخلوط کینوا را در ظرف پیتزا بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. ظرف را از فر بیرون بیاورید و مخلوط را برعکس کنید. برای اینکه طرف دیگر خمیر به خوبی بپزد، ۶ تا ۷ دقیقه آن را در فر بگذارید.

۹- پیتزا آلفردو

پیتزا آلفردو

آلفردو علاوه بر پاستا، یک پیتزای معروف و محبوب هم دارد. برای درست کردن «پیتزا آلفردو»، اول باید سس آن را آماده کنید. برای این کار کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید. سیر رنده شده را اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز حدود ۱ دقیقه تفت دهید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به آرامی هم بزنید تا خامه آب شود.

پنیر پارمزان را به این ترکیب اضافه کنید. نمک و فلفل هم بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یک سس کرمی غلیظ درست شود. مایه را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید خنک شود سپس جعفری ساطوری خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. روی خمیر پیتزا، سسی را که درست کرده‌اید بریزید و روی تمام قسمت‌ها بمالید.

۱۰- پیتزا لهمجون

پیتزا لهمجون

«لهمجون» یا «لاهماجون» یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشورهای عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده باشید و لهمجون را امتحان نکرده باشید. در برخی رستوران‌های ترکی در ایران هم این پیتزای ترکی خوشمزه سرو می‌شود.

برای درست کردن پیتزای ترکی لهمجون باید در ابتدا سیر، پیاز، ریحان، جعفری، نعنا، فلفل پاپریکا، دارچین، پودر گشنیز، فلفل دلمه‌ای قرمز، آب لیموترش و روغن زیتون را در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید. در اواسط کار گوجه فرنگی‌ها را هم اضافه کنید و باز هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به دست بیاورید.

۱۱- پیتزا کالزونه

پیتزا کالزونه

«پیتزا ایتالیایی کالزونه» پیتزایی سیسیلی با اصالت «ناپلی» است که به خاطر شباهت ظاهری انواع اولیه آن به شلوارهای پاچه گشاد مردانه در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی به این نام مشهور شد (کالزونه در زبان ایتالیایی به معنی پاچه شلوار است). بعدها پیتزا کالزونه را به همان سبک لقمه‌ای اما با شکل و شمایل مختلف درست کردند. در میان انواع پیتزا کالزونه،‌کالزونه گوشت، کالزونه مارپیچی، کالزونه مرغ یا چیکن کالزونه بسیار مشهور هستند.

برای درست کردن پیتزا ایتالیایی کالزونه ابتدا باید خمیر پیتزا درست کنید. لازم است که یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاورید. سپس روی نیمی از مواد پیتزا را پنیر پیتزا بریزند و نیمی دیگر را روی نیمه پنیردار تا کنید، به همین خاطر این پیتزا بیشتر شبیه یک لقمه بسته است.

۱۲- پیتزا با نان لواش

پیتزا با نان لواش

هرچند خیلی‌ها انواع پیتزا را با خمیر مخصوص پیتزا درست می‌کنند ولی خبر خوب این که، حتی اگر خمیر پیتزا هم در دسترس نداشتید، می‌توانید با استفاده از نان لواش هم پیتزا را تهیه کنید. در ضمن برای پخت پیتزا، لزوما نیاز به فر ندارید و در تابه هم امکان پخت آن وجود دارد.

برای درست کردن پیتزا علاوه بر نان لواش می‌توانید از نان پیتا و تافتون هم استفاده کنید. روی پیتزا را می‌توانید با مواد دلخواه مثل مرغ تکه‌ای یا مرغ ریش ریش، گوشت چرخ کرده، ژامبون، سوسیس، ذرت پخته، فلفل دلمه‌ای، قارچ و ادویه های گوناگون بپوشانید.

۱۳- مافین پیتزایی

مافین پیتزایی

معمولا خیلی‌ها «مافین» را به صورت کیک ساده و شکلاتی یا طعم‌های دیگر می‌شناسند اما رسپی مافین‌های غذایی هم بسیار محبوب هستند. مافین با انواع گوشت و پنیر پیتزا یا حتی مافین با مواد غذایی گیاهی به عنوان فینگرفود و پیش غذا سریع و کم هزینه و آسان در سرتاسر دنیا بسیار محبوب هستند.

برای درست کردن مافین پیتزایی مرغ و قارچ، سینه مرغ را نگینی خرد کنید و در روغن مقداری تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. اجازه دهید مرغ با آب خودش خوب بپزد و تفت بخورد. یک روش دیگر هم این است که مرغ را بپزید و ریش ریش کنید و سپس تفت دهید.

۱۴- کیک پیتزا

کیک پیتزا

«کیک پیتزا» هم یکی از پرطرفدارترین انواع پیتزا است که بیشتر در جمع‌های خانوادگی و مهمانی مورد استقبال قرار می‌گیرد. تفاوت آن با پیتزای معمولی هم ارتفاعش است. در ضمن می‌توانید مواد دلخواهتان را در آن استفاده کنید. از سبزیجات گرفته تا قارچ و گوشت و پپرونی، همه آنها را می‌توانید در طرز تهیه کیک پیتزا به کار ببرید. محدودیتی هم وجود ندارد، می‌توانید کیک پیتزا را بدون فر و در قابلمه هم درست کنید.

اما قبل از آن، در اولین مرحله باید خمیر جادویی کیک پیتزایی را درست کنید. برای درست کردن خمیر جادویی ابتدا خمیر مایه را با یک قاشق شکر مخلوط کنید و روی آن آب ولرم بریزید. به مدت ۱۰ دقیقه در محیط گرم قرار دهید تا روی آن حباب تشکیل شود.

تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و با چنگال به هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط و یکدست شوند. شکر، نمک، روغن مایع و خمیر مایه را به تخم‌مرغ همزده اضافه کنید.

سوالات متداول

پیتزا مناسب برای وگان‌ها چیست؟

پیتزا مارگاریتا یکی از انواع پیتزا وگان است که در آن از گوشت استفاده نشده و مخصوص گیاه‌خواران است. علاوه بر این، پیتزا کینوا هم برای گیاهخوارها مناسب است.

آیا می‌توان پیتزا به عنوان دسر هم درست کرد؟

انواع مختلفی از پیتزاها وجود دارند که در آنها از مواد متفاوتی استفاده می‌شود. پیتزا میوه‌ای با شکلات و خامه مخصوص مهمانی‌ها و یک دسر شیک بعد از وعده غذایی اصلی است.

منبع: مجله افق کوروش

کدخبر: 958445 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟