تهمت و افتراهای زیادی نسبت به شورای نگهبان وارد می شود/ حدود ۸۰ ایراد به لایحه بودجه ۹۹

به گزارش رکنا، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: با توجه به شروع بیماری کرونا و این ویروس منحوس ناچاریم که از طریق فضای مجازی با دوستان در تماس باشیم.

وی ضمن تبریک ایام پایانی ماه رجب و اعیاد مبارکی را که در ماه شعبان داریم گفت: آغاز سال جدید را خدمت مردم تبریک می گویم.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به مصوبه بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: این بودجه که با ترتیباتی به دلیل شرایط خاصی که ایجاد شده بود از طریق کمیسیون تلفیق برای ما ارسال شد، با این حال شورای نگهبان در جلسات متعدد بررسی بودجه را آغاز کرد و جلسات برخی اوقات سه نوبت در روز بود. شش تا ۷ جلسه مستمر داشتیم و جلساتی که خیلی فشرده بود. روز گذشته جلسه مفصلی از ساعت‌های سه بعدازظهر تا ۸ شب داشتیم که اصلاحاتی را که برای مجلس ارسال کرده بودیم و اصلاحات مجلس را دوباره بررسی و نظرات را اعلام کردیم. اصلاحات ما به صورت غیررسمی از سوی کمیسیون انجام شده و برای ما ارسال شده است و امیدواریم در ساعات پایانی امروز جمع بندی نهایی را داشته باشیم.

کدخدایی ادامه داد: تعداد ایرادات ما به بودجه زیاد بود و ما در ۱۹ بند ، ۸۰ ایراد را نسبت به لایحه بودجه ۹۹ داشتیم که از این تعداد هشت فقره ایراد شرعی و دو مورد مربوط به صندوق توسعه ملی و ۲۷ مورد ابهام و ۶ مورد مربوط به سیاست‌ها و ۶ مورد به اصل ۵۳ و ۲۲ مورد اصل ۵۲ بود که غیر بودجه‌ای است زیرا مواردی بود که قوانین دایمی مجلس محترم در داخل بودجه آورده بود یا آنها را مورد اصلاح قرار داده بود و این موارد هم به صورت غیربودجه‌ای برای مجلس ارسال شد و اصل ۸۵ هم سه مورد بود که ارسال شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بحث نظرات هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که از سوی رییس این هیات ارسال شده بود و ۷ مورد ایراداتی که برای مجمع ارسال شد و دوستان ما در مجلس با اعضای هیات نظارت جلساتی داشتند و نظرات آنها را تامین کردند. نظرات هیات نظارت از سوی نگهبان برای مجلس ارسال شده بود که ظاهرا اعلام کردند اصلاح شده است.

وی افزود: آنچه که در رسیدگی به بودجه در مجلس از سوی مقام رهبری اذن داده شده بود مربوط به مجلس است. شورای نگهبان با دقت کافی و مانند همه مصوبات بودجه نظرش را اعلام کرد. ما حدود ۸۰ ایراد را به بودجه داشتیم که چند مورد مربوط به حقوق مردم بود که مشخصا نسبت به آنها اعلام نظر شد و ایراد گرفته شد و مجلس اصلاح کرد.

سخنگوی شورای نگهبان درخصوص سئوال " رکنا " مبنی براینکه شورای نگهبان در سال جاری قبل و بعداز انتخابات یازدهم دوره مجلس شورای اسلامی با مشکلات ، انتقادات و اتهاماتی از سوی برخی افراد و جناح ها روبه رو بوده ، حضرتعالی بفرمائید این شورا برای هرچه بهتر برگزار کردن مرحله دوم انتخابات و کاهش انتقادات چه تدابیری اندیشیده است ، گفت : مرحله دوم انتخابات، ادامه مرحله اول است و فقط برگزاری انتخابات است و با توجه به شرایط کشور و پیشنهاد وزیر کشور زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات از ۲۹ فروردین به ۲۱ شهریور منتقل شد و امیدواریم که همه مردم سالم باشند و ان موقع انتخابات را در حوزه‌هایی که باقی مانده انجام دهیم.

وی افزود: تهمت و افتراهای زیادی نسبت به شورای نگهبان وارد می شود که بسیاری از اینها می تواند با اصلاح قانون برطرف شود، بنده اخیراً صحبتی در باره جایگاه مقامات در قانون اساسی مطرح کردم که برخی از نمایندگان به آن اعتراض کردند که این افراد عجله کردند و دیروز یک باره همه اهل مصاحبه شدند و بیشترین کارشان این بود که پاسخ بنده را بدهند که باید بگویم صحبت‌های بنده درمورد روند قانونگذاری و جایگاه مجلس بود که امیدوارم این دوستان صحبت‌های خود را اصلاح کنند و خبرگزاری‌ها هم تأمل بیشتری در انعکاس این واکنش‌ها داشته باشند. حضرتعالی که از سابقون عرصه مطبوعات هستید و خبرگزاری‌ها نیز با شفاف سازی تأمل بیشتری در انعکاس این واکنش‌ها داشته باشند. امیدواریم این مطالبه را داشته باشند که قانون انتخابات اصلاح شود و بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رد مصوبه واردات خودروهای خارجی از سوی شورای نگهبان گفت: این مصوبه مستقل نبود بلکه در دل مصوبه بودجه ۹۹ بود و یکی از بندهای آن اجازه واردات خودروهای خارجی داده می شد و اعضای شورای نگهبان با عنایت به سیاست‌های کلی، این بند را مغایر سیاست‌های کلی دانستند و مورد ایراد شورا قرار گرفت و بعد از ایراد شورای نگهبان، کمیسیون تلفیق آن را حذف کرد.

کدخدایی درباره قانون انتخابات تاکید کرد: امیدوار بودیم که قانون انتخابات اصلاح شود و تلاش کردیم و این همکاری شورای نگهبان برای اصلاح قانون انتخابات ان‌شاءلله در مجلس یازدهم مدنظر قرار خواهد گرفت و امیدواریم نمایندگان محترم مجلس یازدهم توجه ویژه‌ای به قانون انتخابات داشته باشند و در این مجلس شاهد اصلاح قانون انتخابات باشیم.

وی گفت: از مجموع ۲۰۸ حوزه انتخابیه، صحت ۲۰۴ حوزه اعلام شده و ۴ حوزه نیاز به اعزام بازرس بود که بازرس هم اعزام شده و هر وقت به نتیجه برسیم، نتایج را اعلام خواهیم کرد.

کدخدایی درباره ایراد شورای نگهبان به مصوبه بودجه افزایش حقوق کارمندان، گفت: بودجه در این زمینه دو بند داشت. یکی خود بند بود که دولت اصلاح کرده بود و بند الحاقی هم داشت که دوستان مجلس در مجلس آن را الحاق کرده بودند و تناقضی ایجاد کرده بود و مشخص نبود که این سقف افزایش تا چه اندازه است. ایراد شورای نگهبان به عنوان یک ابهام ارائه شد و دوستان مجلس آن را متوجه شدند و اصلاح کردند و نسبت به کارکنانی که سقف دریافتی آنها پایین است الان بین ۵۰ تا ۸۰ درصد افزایش حقوق خواهند داشت.

سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به صورت مطلق وضعیت مالیات نسبت به خانه‌های خالی وجود داشت؛ نه نسبت به افرادی که ممکن است احتکار داشته باشند و بخواهند خانه‌های خالی را اجاره ندهند و یا به فروش نرسانند. ایراد شرعی در این زمینه وجود داشت که اگر کسی برای خودش یک منزل داشته باشد و منزل اضافی برای بستگان و فرزندان داشته باشد آیا آن هم باید مالیات دهد و دفاع از حقوق مردم بود و نظر فقهای ما هم بود که خوشبختانه مجلس آن را اصلاح کرد و نسبت به بخشی که مربوط به اخذ مالیات از خانه های خالی بود شورای نگهبان ایرادی نداشت و این بند در بودجه با اصلاحی که بوجود آمده باقی است و برای سال آینده اجرا خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا چه تأثیری در برگزاری جلسات شورای نگهبان برای بررسی بودجه ۹۹ داشت، گفت: شورای نگهبان به وظایف خود به صورت کامل عمل کرد و تمام تلاش ما این بود که وقفه‌ای در کار ایجاد نشود و جلسات ما با حضور اکثریت اعضاء برگزار شد و برخی از اعضا نیز از طریق ویدئو کنفرانس با ما در ارتباط بودند.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: ما جلسات فشرده خود را برای بررسی بودجه سال آینده برگزار کرده ایم و نظر خود را در موعد قانونی اعلام کردیم و ان شاءالله با اصلاحاتی که باید در بودجه انجام شود، بودجه سال آینده مراحل نهایی خود را امروز طی کند.

مجلس یازدهم حد نصاب دارد

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه برخی از نمایندگان مجلس یازدهم انتخاب نشده اند، آیا مشکلی برای تشکیل مجلس جدید پیش خواهد آمد، اظهار داشت: مجلس یازدهم حد نصاب لازم را برای آغاز کار دارد و صرفاً ۱۱ نفر از کاندیداها باید در انتخابات مرحله دوم شرکت کنند و دو نفر از منتخبان هم متأسفانه فوت شدند که با احتساب این تعداد در کل ۱۳ کرسی مجلس یازدهم فعلاً مشخص نشده و این مسئله تأثیری در شکل گیری مجلس ندارد.

وی با بیان اینکه انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی، ادامه مرحله اول است، اظهار داشت: به این معنا که در برخی از حوزه‌های انتخابیه، کاندیداها حد نصاب لازم یعنی ۲۰ درصد آراء را کسب نکرده اند و انتخابات به مرحله دوم کشیده شده است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: برای انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی نیازی به بررسی مجدد صلاحیت کاندیداهای انتخابات نیست اما انتخابات میان دوره‌ای مانند انتخابات اصلی است و نیاز است که صلاحیت کاندیداها مورد بررسی قرار گیرد.

کدخدایی با بیان اینکه انتخابات میان دوره‌ای براساس قانون با هر انتخابات سراسری برگزار می‌شود، گفت: در بحث انتخابات با عنایت به اینکه حد نصاب لازم برای شکل گیری مجلس جدید را داریم. ۱۱ نفر در مرحله دوم باید شرکت می کردند و دو نفر هم از نمایندگان محترم جدید هم به رحمت خدا رفتند و به خانواده آنها تسلیت می گویم. الان از ۲۹۰ نفر نماینده ۱۳ نماینده هنوز تعیین نشده‌اند اما مجلس حد نصاب را برای آغاز کار را دارد و امیدواریم برای شروع کار مجلس یازدهم مشکل دیگری نباشد و به موقع شکل گیری مجلس را شاهد باشیم.

شورای نگهبان به طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی ایراد گرفت

سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبات این شورا گفت: لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد، همچنین لایحه الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

وی ادامه داد: لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد، اعضا همچنین طرح الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل چهل و نهم (۴۹) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

را مغایر موازین شرع و قانون اساسی ندانستند.

وی اظهار داشت: طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی از سوی شورای نگهبان با ایراداتی مواجه شد، همچنین ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت قضائی و بیمه‌ای از مأموران یگان حفاظت دستگاه‌های اجرائی همچنان پابرجاست.

کدخدایی گفت: لایحه اصلاح و تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری - صنعتی، اصلاح محدوده دو منطقه آزاد تجاری - صنعتی و ایجاد سیزده منطقه ویژه اقتصادی از سوی شورای نگهبان با ایراداتی مواجه شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 552091 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟