عکس نوزادان پر مو / نشانه ای که تولد فرزندی پرمو را نوید می دهد!

به گزارش رکنا، تاثیر ژنتیک و رنگ پوست در میزان موهای نوزاد از قدیم پذیرفته شده بود اما حالات بارداری مادران چطور؟ محققان بیمارستان جانز هاپکینز متوجه شدند پیش‌بینی‌های مادربزرگ‌ها هم در این رابطه درست از آب درمی‌آیند.

برخی نوزادان با موهای پر به دنیا می‌آیند، در حالی که برخی دیگر موی کمی دارند یا اصلا مو ندارند و همه این‌ها طبیعی است و گذشته از ظاهر آنها، نوزادان با تمام فولیکول‌های مویی که در طول زندگی خود به آنها نیاز دارند متولد می‌شوند.

بین حالات بارداری مادر و میزان موهای نوزاد در بد تولد ارتباط وجود دارد

بین حالات بارداری مادر و میزان موهای نوزاد در بد تولد ارتباط وجود دارد.

هر کودک به طور متوسط با حدود پنج میلیون فولیکول مو به این دنیا می‌آید. در هفته‌های اولیه بارداری ، این فولیکول‌ها شروع به رشد تارهای ریز مو به نام لانوگو می‌کنند و در هفته ۲۰، پوست سر جنین با این موها پوشیده می‌شود اما لانوگو به مرور و در حالی که جنین در رحم مادرش در حال رشد است، می‌ریزد. پس هر مویی که نوزاد با آن متولد می‌شود، احتمالا در سه ماهه آخر بارداری شروع به رشد کرده است.

نوزاد مودار

ژنتیک در میزان موی نوزادان هنگام تولد نقش مهمی دارد با این حال عوامل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است بر رشد مو تأثیر بگذارد. یکی از آنها رنگ‌ پوست است؛ افرادی با رنگ‌های تیره‌تر معمولا موهای بیشتری نسبت به نوزادانی با پوست روشن‌تر دارند، و بله این هم یک عامل ژنتیکی است.

‌اما والدین دوست دارند چیزهای بیشتری راجع به جنین پنهان شده خود بدانند، مثلا آیا فرزندشان با موهایی پر و مدل‌دار به دنیا می‌آید یا نه؟! خبر خوب اینکه آنچه احتمالا از زبان مادربزرگ‌ها و قابله‌های قدیمی شنیده‌اید، صحت دارد.

رنگ پوست در میزان موهای نوزاد موثر است.

رنگ پوست در میزان موهای نوزاد موثر است.

یک مثل رایج در مورد مادران باردار که در افواه افراد قدیمی می‌چرخد این است که میزان سوزش سر دل یک زن در دوران بارداری، در مورد میزان موهایی که نوزاد تازه متولد شده او حرفی برای گفتن دارد. سوزش سر دل زیاد به معنای موی زیاد است و بالعکس. داستان عامیانه‌ای که شاید باور آن دشوار به نظر برسد.

در سال ۲۰۰۶، برخی از محققان تصمیم گرفتند درستی این روایت را ارزیابی کنند و جالب اینکه متوجه شدند این ارتباط واقعا وجود دارد. محققان بیمارستان جانز هاپکینز در بالتیمور دریافتند که وقتی زنان باردار سوزش معده را گزارش می‌کنند، در ۸۲ درصد مواقع نوزادان مودارتری به دنیا می‌آیند و اکثر زنان بدون سوزش سر دل نوزادان کم‌مو یا بی‌مو (طاس) به دنیا می‌آوردند.

نوزاد پرمو

با این حال موهای نوزادی به مرور زمان تغییر خواهند کرد.

محقق اصلی این مطالعه، کاتلین کاستیگان، مدیر مرکز ارزیابی جنین جانز هاپکینز می‌گوید: «من صدها بار این داستان را شنیده بودم و به بیمارانم می‌گفتم که مهمل است. ما این مطالعه را با این فکر شروع کردیم که این افسانه را از بین خواهیم برد اما درست برعکس شد! محققان حدس می‌زنند که سطوح بالاتر هورمون‌های بارداری که رشد موی جنین را تحریک می‌کنند، اسفنکتر مری را نیز شل می‌کند و به اسید معده اجازه می‌یابد به مری برگشته و باعث رفلاکس معده یا سوزش سر دل شود.

اما ماجرای موهای نوزادان به همین جا ختم نمی‌شود و در گزارش‌های بعدی از مراقبت‌های این موهای ظریف خواهیم گفت.

منبع: همشهری آنلاین‌‌‌‎‎‌‌‌‌ - فاطمه عباسی

کدخبر: 815563 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟