شورای نگهبان ازنظرات نخبگان و کارشناسی استقبال می‌کند/ چند ایراد درباره طرح شفافیت قوای سه‌گانه باقی مانده است

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه) در نشست خبری اعلام کرد: به منظور توسعه ارتباطات شورای نگهبان، تسهیل تعاملات و تقویت ارتباط دوسویه مردم با این شورا در دو حوزه مسئولیت شورای نگهبان یعنی حوزه حقوقی اعم از مصوبات مجلس، اساسنامه‌ها و استعلامات دیوان عدالت اداری و همچنین تفسیر اصول قانون اساسی و حوزه انتخابات، سامانه ارتباطات شورای نگهبان رونمایی شد و این شورا از امروز علاوه بر تلفن‌گویا و ایمیل، از این طریق نیز شنوای سوالات، نظرات، انتقادات و پیشنهادات مردم شریف‌مان خواهد بود.

وی افزود: با توجه به اینکه از ابتدا گزارش‌ها، سوالات و پیشنهادات مردم به صورت دسته‌بندی شده دریافت می‌شود، همین موضوع موجب تسریع در اقدام و پاسخ‌دهی به‌موقع به مردم می‌گردد. ضمن اینکه در این سامانه سوالات متداول و پرتکرار نیز به همراه پاسخ آن‌ها در دسترس عموم مردم عزیز قرار خواهد گرفت.

طحان نظیف اظهار داشت: از دیگر ویژگی‌های مهم «سامانه ارتباطات شورای نگهبان»، دریافت شکایات و مستندات داوطلبان انتخابات و همچنین دریافت گزارشات مردمی از تخلفات انتخاباتی (مردم ناظر) در زمان برگزاری انتخابات است که علاوه بر تسهیل ارتباط مردم و نامزدهای انتخاباتی با این شورا، موجب اقدام به موقع این شورا در مواردی است که نیاز به اقدام سریع دارد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: از مزیت‌های سامانه مذکور در ایام برگزاری انتخابات این است که هنگام ارسال و ثبت شکایت هر یک از داوطلبان انتخاباتی، علاوه بر سهولت ارسال متن شکایت و مستندات آن، کد رهگیری صادر و جهت پیگیری در اختیار داوطلب مربوطه قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: راه‌اندازی این سامانه صرفه‌جویی در وقت داوطلبان و هزینه‌های رفت‌وآمد، نیروی انسانی و هزینه‌های جانبی اخذ شکایات را در پی دارد و زحمت مراجعه حضوری داوطلبان انتخاباتی از اقصی نقاط کشور به ستاد مرکزی أخذ شکایات که در تهران مستقر بود را از بین می‌برد. این سامانه گامی مؤثر در راستای تسهیل دسترسی، ثبت و ارائه شکایت، رسیدگی به شکایات و حذف برخی هزینه‌ها در امر انتخابات است.

سامانه ارتباطات شورای نگهبان

شورای نگهبان برای تایید صلاحیت‌ها از ۴ مرجع استعلام می کند

 سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "با توجه به دستگیری پسر یکی از نماینده‌های مجلس به اتهام  ارتباط با منافقین" آیا شورای نگهبان  مسایل امنیتی را برای تایید صلاحیت‌ها در نظر می گیرد؟ گفت: شورای نگهبان مکلف است از ۴ مرجع استعلام کند و  شورای نگهبان براساس گزارش های واصله، اعلام نظر می کند.

طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه دولت درباره لایحه جامع انتخابات با شورای نگهبان  مکاتبه داشته و چرا این روند کند است؟ گفت:  از طرف دولت چیزی مطرح نبوده و فکر می‌کنم طرح در مجلس در حال بررسی باشد و ما به محض دریافت طرح نظر خود را اعلام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاست‌های کلی انتخابات است گفت:  اصلاح قانون انتخابات مطالبه همیشگی ما بوده است.  ما در شورای نگهبان هیچ دسته‌بندی در زمینه سیاسی نداریم و حضور همه گرایش‌های سیاسی را در چارچوب قانون در انتخابات مغتنم می‌دانیم و  بسیار علاقه‌مندیم انتخابات مجلس آینده با قانون اصلاحی برگزار شود.

طرح شفافیت قوای سه‌گانه چند ایراد باقی مانده است

 طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها در جلسه روز چهارشنبه اخیر شورای نگهبان بررسی شد و با اصلاحاتی که در مجلس انجام شد، اکثر ایرادات این طرح برطرف شد اما هنوز چند ایراد باقی مانده است.

وی با بیان اینکه ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سه‌گانه دو یا سه مورد است، افزود: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ایراداتی به این طرح گرفته بود و اخیراً هم نامه‌ای به ما دادند و در این نامه آمده است که اکثر ایرادات آنان همچنان به قوت خودش باقی است. ما این ایرادات را به مجلس ارسال می‌کنیم تا اصلاح شود.

طحان نظیف تصریح کرد: مصوبه مجلس درباره طرح مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی در جلسه شورای نگهبان بررسی شد که اکثر ایرادات و ابهامات ما برطرف شده و فقط چند ایراد باقی مانده است.

وی با بیان اینکه اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاست‌های کلی انتخابات است گفت:  اصلاح قانون انتخابات مطالبه همیشگی ما بوده است.  ما در شورای نگهبان هیچ دسته‌بندی در زمینه سیاسی نداریم و حضور همه گرایش‌های سیاسی را در چارچوب قانون در انتخابات مغتنم می‌دانیم و  بسیار علاقه‌مندیم انتخابات مجلس آینده با قانون اصلاحی برگزار شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه مطالبه شورای نگهبان از مجلس در تسریع اصلاح قانون انتخابات با توجه به‌ سیاست‌های کلی انتخابات چیست؟ گفت: موارد متعددی در سیاست‌های کلی انتخابات آمده است که اگر بندهای متعدد این سیاست‌ها بخواهد اجرا شود مستلزم دسته بندی ریزتر و جزیی تر موضوعات در قانون است. برای مثال مهلت رسیدگی بررسی صلاحیت‌ها، شفاف سازی تأمین مالی هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها، بهره گیری از فناوری‌های نوین در انتخابات از جمله این موارد متعدد است. امیدواریم در انتخابات آتی شاهد اجرایی شدن این قانون باشیم.

طحان نظیف درباره لایحه جامع انتخابات اظهار کرد: ما با دولتمردان در این زمینه جلسه‌ای نداشتیم و چیزی مطرح نبوده است. من هم از رسانه‌ها فهمیدم که وزیر کشور گفته است روی لایحه جامع انتخابات کار می‌کنند. البته فکر می‌کنم مجلس مقداری در این مباحث جلوتر باشد.

 وی درباره اینکه تکلیف صلاحیت  نماینده‌ای که به دو سال حبس محکوم شده چیست؟ گفت: در قانون انتخابات نسبت به نمایندگان شرایطی وجود دارد  و اگر محکومیت جزو این شرایط باشد لحاظ می شود.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با بیان اینکه الگوی پیشنهادی درباره اصلاح قانون انتخابات نباید مشارکت مردم را در انتخابات محدود کند گفت: شورا برای انجام وظایف خودش از ظرفیت نخبگان استقبال و مرتبا گزارش و پیشنهادات آنها را دریافت می‌کند.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از نظر شورای نگهبان توافقی که در چارچوب برجام در حال نهایی شدن است باید در مجلس تصویب شود؟ گفت:  از نظر قانونی شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی می‌کند البته تاکنون چیزی در مجلس تصویب نشده است.

شورای نگهبان وظیفه‌ای درباره اجرا یا عدم اجرای قانون ندارد

سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه مجلس برای اصلاح ارز ترجیحی، گفت: شورای نگهبان وظیفه‌ای درباره اجرا یا عدم اجرای قانون ندارد و زمانی که مصوبه تبدیل به قانون شد، دستگاه‌های مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی باید نظارت را در دستورکار قرار دهند.

طرح مسائل قومی و مذهبی برخلاف وحدت و انسجام ملی است

وی در پاسخ به سوالی درباره "دوقطبی سازی های برخی از افراد و جریان‌های سیاسی در کشور"، گفت: ما در قانون عبارتی درباره دوقطبی سازی نداریم. اگر منظور شما ایجاد تفرقه و طرح مسائل قومی و مذهبی باشد، این کار برخلاف وحدت و انسجام ملی است و در سیاست‌های کلی انتخابات هم به این موضوع اشاره شده است که نباید در زمینه انتخابات کسی به این کار مبادرت کند یا در تبلیغات انتخاباتی این اقدام نباید انجام شود. حتماً باید در قوانین انتخابات به طور دقیق‌تر این موارد تصریح شود. رقابت‌های انتخاباتی باعث آگاهی بیشتر مردم و افزایش شناخت آنان از داوطلبان می‌شود و احزاب و جریان‌های سیاسی باید به قوانین پایبند باشند و در چارچوب قانون اقدام کنند.

شورا ازنظرات نخبگان و کارشناسی استقبال می‌کند

طحان نظیف گفت: شورای نگهبان برای انجام وظایف خود از نظرات کارشناسی و نظرات نخبگان استقبال می‌کند. نکات کارشناسی را می‌شنویم اما حدود کار شورای نگهبان در چارچوب شرع و قانون اساسی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا طرح استفساریه قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار درباره آزمون وکالت در شورای نگهبان بررسی شده است؟ گفت: این طرح چهارشنبه در مجلس تصویب شده و هنوز در شورای نگهبان  چیزی دریافت نکردیم. اجازه دهید بعد از اینکه به شورا آمد راجع به آن صحبت کنیم.

کدخبر: 819253 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟